Το 50μετρο «Baracuda Valletta» προσέλκυσε την προσοχή όλων όσων ήταν στο Λουτρό Σφακίων

Αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, το ιστιοφόρο yach «Baracuda Valletta» με σημαία Μάλτας, εντυπωσίασε όλους όσοι το είδαν αγκυροβολήμενο έξω από το Λουτρό των Σφακίων, ενώ οι επιβαίνοντες στο σκάφος απόλαυσαν τις ομορφιές και την φιλοξενία του μικρού όμορφου παραθαλάσσιου χωριού στα νότια των Χανίων.

Το σκάφος το οποίο απέπλευσε το μεσημέρι με προορισμό την Γαύδο, ανήκει στον 68χρονο μεγαλοεφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου,  ο οποίος είναι γενικός διευθυντής και ιδρυτής της DryShips Inc. και της Ocean Rig, και ιδιοκτήτης της Cardiff Marine.

Στην Ελλάδα η εταιρία πληροφορικής PC SYSTEMS συμφερόντων του, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.  

Επιπλέον αναπτύσσει εμπορικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες με επιχειρήσεις της Κίνας και υπήρξε ο πρώτος Έλληνας εφοπλιστής που εξασφάλισε δανειοδότηση από κινεζική τράπεζα, με την σύναψη δάνειου ύψους 120 εκατομμυρίων Ευρώ τον Φεβρουάριο του 2012.

Να σημειωθεί πως τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με την Bloomberg, η καθαρή αξία της περιουσίας του βρισκόταν στα $1.5 δισεκατομμύρια, και κατείχε στόλο 116 πλοίων.

Επίσης είναι και γνωστός συλλέκτης έργων τέχνης κυρίως από ευρωπαίους καλλιτέχνες των αρχών του 20ού αιώνα, όπως του Τζορτζ Γκρος, του Πάμπλο Πικάσο, του Christian Schad, του Werner Schramm, του Άντι Γουόρχολ, του Ντιέγκο Ριβέρα, του Φερνάντο Μποτέρο, του Hermann Scherer και του Heinrich Hoerle

Το όμορφο «Baracuda Valletta» μήκους 50 μέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα, ενώ έχει οκταμελές πλήρωμα.

Ναυπηγήθηκε το 2008 από τον γνωστό ναυπηγό Perini Navi ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 15 κόμβων. 

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook