Μέσα σε λίγα λεπτά άγνωστος απέσπασε, μέσω τηλεφώνου, 400 ευρώ από γνωστή επιχειρηματία των Χανιών και τον αδελφό της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων όλα έγιναν χθες το μεσημέρι (20/8/2021) όταν χτύπησε το τηλέφωνο της γυναίκας που διατηρεί επιχείρηση και κάποιος που της συστήθηκε ως Παπαχρήστος, την αποκάλεσε με το μικρό της όνομα και της έκανε μια παραγγελία 200 ευρώ. Όπως είπε η γυναίκα στην ΕΡΤ Χανίων, ήταν πολύ ευγενικός και την ενημέρωσε ότι ο κουμπάρος του θα πάει σήμερα να παραλάβει την παραγγελία, αλλά για να είναι σίγουρη θα της έβαζε τα χρήματα εκείνη την ώρα μέσα από την υπηρεσία “Λεφτά στο λεπτό”.

“Ήταν πειστικός σε όσα έλεγε αλλά είπε πως είναι στο γραφείο και ήταν και βιαστικός” μας είπε η επιχειρηματίας, η οποία του ζήτησε λίγο χρόνο να μιλήσει με κάποιον γνωστό της στην τράπεζα, καθώς δεν είχε ξαναχρησιμοποιήσει την υπηρεσία αυτή. Εκείνος όμως την πίεζε λέγοντας οτι βιάζεται και την προέτρεψε να μπει στην υπηρεσία για να δει αμέσως τα χρήματα. Ανυποψίαστη η γυναίκα μπήκε στην εφαρμογή από το κινητό της και έκανε το λάθος να πατήσει έγκριση για να λάβει, όπως νόμιζε, 200 ευρώ. Όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή 200 ευρω “έκαναν φτερά” από τον λογαριασμό της…

Οι προσπάθειες που έκανε να πάρει πίσω τηλέφωνο τον “κύριο Παπαχρήστο” έπεσαν στο κενό καθώς δεν απαντούσε και στη συνέχεια της το έκλεισε. Θορυβημένη πήρε αμέσως τηλέφωνο στην τράπεζα για να την ενημερώσουν ότι μόλις είχε συμβεί το ίδιο στον αδελφό της που διατηρεί αντίστοιχη επιχείρηση. Στην αστυνομία με την οποία επικοινώνησε της είπαν να κάνει καταγγελία, αλλά η ίδια είναι σίγουρη πως δεν θα βρει άκρη.

“Αν τα είχε ανάγκη τα χρήματα για να πάρει γάλα στα παιδιά του χαλάλι, αλλά αν εξαπατά έτσι τον κόσμο πρέπει να ενημερωθούν όλοι για να προσέχουν, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα το ξανακάνει. Εμείς τα χρήματα τα χάσαμε, κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε μια φτωχή οικογένεια, θα ήθελα όμως ο κόσμος να προστατευτεί. Τα χρήματα δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο, τα βγάζουμε με το αίμα της ψυχής μας” είπε στην ΕΡΤ η επιχειρηματίας η οποία πλέον θα είναι πολύ προσεκτική με άγνωστους “κυρίους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook