Για δεκαετίες ολόκληρες, όνειρο κάθε ρώσου χορευτή μπαλέτου ήταν να γίνει δεκτός στο θέατρο Μπολσόι, ενώ με εξαίρεση κάποιες αυτομολήσεις στη Δύση κατά τη Σοβιετική εποχή, κανείς δεν διανοείται να εγκαταλείψει το θρυλικό θέατρο. Κι όμως, το κορυφαίο του χορευτικό ζευγάρι, η Νατάλια Οσίποβα και ο Ιβάν Βασίλιεφ, δύο από τους διασημότερους χορευτές στον κόσμο ανακοίνωσαν ότι φεύγουν – και μάλιστα μόλις μετά από την εξαετή ανακαίνιση της ιστορικής σκηνής- αφήνοντας άφωνο τον κόσμο του μπαλέτου. Ακόμη πιο εκπληκτικός όμως είναι ο προορισμός τους: το θέατρο Μιχαϊλόφσκι στην Αγία Πετρούπολη.

«Αν μας είχαν αφήσει για τη Σκάλα του Μιλάνου, το Παρίσι, ακόμη και το μπαλέτο Μαριίνσκι, θα ήταν θλιβερό, αλλά θα καταλαβαίναμε. Να τους χάσουμε όμως από το Μιχαϊολόφσκι, αυτό δεν βγάζει νόημα» δήλώσε εκπρόσωπος των Μπολσόι.

Το Θέατρο Μιχαϊλόφσκι έχει μακρόχρονη ιστορία, καθώς ιδρύθηκε από τον τσάρο Νικόλαο το 1833, αλλά ποτέ δεν θεωρούνταν ότι βρίσκεται στο επίπεδο των Μπολσόι ή του Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, τα δύο πιο φημισμένα θέατρα της Ρωσίας. Ο λόγος της αναβάθμισής του, όμως κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι το 2007 «πάτρωνας» του Μιχαϊλόφσκι ανέλαβε ο ρώσος μεγιστάνας Βλαντίμιρ Κεχμάν, ο οποίος έχει επενδύσει περισσότερα 35 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία, χρηματοδοτώντας έτσι ανακαινίσεις, συμβόλαια με μεγάλα ονόματα του χώρου και πολυτελή σκηνικά.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον ρωσικό Τύπο και παρά το γεγονός, ότι το χορευτικό ζευγάρι θα απολαμβάνει περισσότερη καλλιτεχνική ελευθερία στο Μιχαϊλόφσκι, για να τους πείσει ο Κεκμάν να «αυτομολήσουν» στη δική του πλευρά φαίνεται πως τους εξασφάλισε όχι μόνο χρυσά συμβόλαια, αλλά και πολυτελή ακίνητα στο κέντρο της πόλης.




(Βήμα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook