Φήμες κυκλοφορούν στην Ιταλία για πιθανή παραίτηση του Ποντίφικα για λόγους υγείας

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει φήμες για πιθανή παραίτηση του Ποντίφικα, σχολιάζοντας την προχωρημένη ηλικία του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η εφημερίδα Libero Quotidiano δημοσιεύει ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, ο Ποντίφικας σκέφτεται την παραίτησή του τόσο λόγω της ηλικίας του (θα κλείσει τα 85 του χρόνια στις 17 Δεκεμβρίου) όσο και των πρόσφατων προβλημάτων υγείας.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, ο συντάκτης του άρθρου, Antonio Socci, γνωστός για την κριτική που άσκησε στον Ποντίφικα Φραγκίσκο εξαρχής, υποστηρίζει πως οι σχετικές φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό.

Αφορμή για το δημοσίευμα η εγχείρηση που υπέστη ο Πάπας στο παχύ έντερο στις αρχές Ιουλίου, που φαίνεται να συνδέεται με μια “σοβαρή και εκφυλιστική ασθένεια”. Ο ίδιος ο συντάκτης τονίζει επίσης το γεγονός πως και ο Βενέδικτος XVI, ο προηγούμενος Ποντίφικας, παραιτήθηκε σε ηλικία 85 ετών.

Διαβάστε επίσης: Βατικανό: Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρώμης πήρε ο πάπας Φραγκίσκος

Το εν λόγω άρθρο αποτελεί προφανή “βόμβα” για το Βατικανό και αναδημοσιεύτηκε από αρκετά Ιταλικά ΜΜΕ, αν και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο από την Αγία Έδρα.

Η αντίθετη «άποψη»

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι φήμες είναι απλώς φήμες και δεν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, είναι συνεπώς αδιαμφισβήτητο ότι το πρε κονκλάβιο άνοιξε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα παραίτηση του Ποντίφικα.

Για παράδειγμα, το πρε κονκλάβιο του Πολωνού Πάπα Βοϊτίλα διήρκεσε μια δεκαετία μέχρι τον θάνατό του.

Επίσης, ο Ποντίφικας Φραγκίσκος φαίνεται να συνεχίζει κανονικά το έργο του και με τον καθιερωμένο ρυθμό του, εφόσον φαίνεται να ανάρρωσε ταχύτατα από την εγχείρηση. Άλλωστε, ο Πάπας Μπεργκόλιο επιβεβαίωσε και το ταξίδι του σε Βουδαπέστη και Σλοβακία από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook