Από τις πιο επικίνδυνες παγκοσμίως

Η εικόνα του ηλιοβασιλέματος με τα ζεστά χρώματα του δειλινού να δίνουν στην περιοχή της παραλίας Chowpatty στην πόλη Μουμπάι, στην Ινδία, μια ιδιαίτερη ατμοσφαιρικότητα είναι άκρως παραπλανητική. Η φωτογραφία που βλέπετε -όσο δελεαστική κι αν μοιάζει- απεικονίζει μία από τις πιο επικίνδυνες παραλίες στον κόσμο, αλλά όχι για τον λόγο που πιθανότατα φαντάζεστε.

Η παραλία Chowpatty στην καρδιά της πόλης είναι πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα όχι όμορφη, ονειρική ή παραδεισένια. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, που προσελκύουν το κοινό για την ιδιαίτερη πολυχρωμία της. Κατά μήκος της υπάρχουν πωλητές με τοπικές λιχουδιές όπως πικάντικο ωμό μάνγκο, ψητά φιστίκια και παραδοσιακό street food της Ινδίας, ενώ θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί σχεδόν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της πόλης.

Ωστόσο, αν στο άκουσμα της λέξης παραλία φέρνετε στο νου εικόνες με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά που προσελκύουν σε δροσιστικά μακροβούτια, εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Η παραλία Chowpatty συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες παγκοσμίως, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από τις φωτογραφίες, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά μολυσμένη. Η μοναδική ώρα της ημέρας που η παραλία είναι (σχετικά) όμορφη είναι η στιγμή του ηλιοβασιλέματος, όταν οι λαμπερές αποχρώσεις του ήλιου φωτίζουν τον ουρανό και κρύβουν προσωρινά τα σκουπίδια που επιπλέουν στο νερό αλλά και την ακτή.

Φωτο από newsbeast.gr

Σε περίπτωση που βρεθείτε στη Μουμπάι, λοιπόν, επισκεφτείτε την περιοχή, αλλά αποφύγετε να μπείτε στο νερό, όπως τείνουν να κάνουν πολλοί ντόπιοι, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα απολαύσετε το μπάνιο σας όπως θα κάνατε σε κάποιο από τις παραλίες των ελληνικών νησιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook