Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο συγκρότημα παιδικών σταθμών Ελ. Βενιζέλου και «Λιλιπούπολη» του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, στα Κουνουπιδιανά σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Χανίων.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και οι Αντιδήμαρχοι, Ελένη Ζερβουδάκη και Στέλιος Μιχαηλάκης, όπου επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών που αφορούν σε θερμομόνωση και υγρομόνωση της οροφής του κτιριακού συγκροτήματος, με μέριμνα της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Σε δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης, τόνισε τη συνολική προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο Χανίων, ώστε το σύνολο των σχολικών μονάδων να αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά:

«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται δεκάδες μεγάλα και μικρότερα έργα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης σε πολλά σχολικά κτίρια, από τα συνεργεία του Δήμου και τους ανάδοχους. Έτσι, κι εδώ στο σχολικό συγκρότημα παιδικών σταθμών των Νεροκούρου, με τη βοήθεια και δωρεά της ΔΕΗ -κι ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή και το Δ.Σ. για την ευγενική χορηγία-, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της εικόνας της υποδομής», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

«Τα σχολεία μας σε βάθος διετίας θα έχουν αποκατασταθεί και θα είναι σε απόλυτη λειτουργικότητα, σχεδόν στο σύνολό τους», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Γιάννης Κοκκινάκης, Διευθυντής υποσταθμού ΔΕΗ Χανίων (Ξυλοκαμάρα) τόνισε πως, η ΔΕΗ ως δημιούργημα της κοινωνίας, προσφέρει στην τοπική κοινωνία και ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Χανίων. «Ολόκληρος ο παιδικός σταθμός έχει κατασκευαστεί το 1996 από τη ΔΕΗ, όπως και πολλά έργα σε όλη την περιοχή ως αντισταθμιστικά έργα. Συνολικά μάλιστα, η ΔΕΗ έχει δαπανήσει περίπου 2 εκατομμύρια από το 1992 και μετά, που έχει επεκταθεί ο υποσταθμός στην Ξυλοκαμάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκινάκης.

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη υπογράμμισε πως στο συγκεκριμένο συγκρότημα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα από το 2019 η εισροή υδάτων κατά τις βροχερές ημέρες. «Αποφασίσαμε, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, να μονώσουμε τη στέγη, εμβαδού 800 τ.μ. περίπου. Παράλληλα, θα γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις, με αλλαγή των στεγάστρων τις εισόδου, ανανέωση του εξοπλισμού, παιχνιδιών και αντικειμένων, καθώς και αισθητικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου. Πρόκειται για το συνολικό σχέδιο», συμπλήρωσε η κ. Ζερβουδάκη.

Ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ελ.Βενιζέλου, Στέλιος Μιχαηλάκης, τόνισε την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, ενώ ανέφερε ότι η συνεργασία με τη ΔΕΗ στα Χανιά είναι εξαιρετικά στενή και «περιμένουμε να γίνουν πολλά στο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, Κοσμάς Καλομοιράκης, χαρακτήρισε ως πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας την αναβάθμιση των δύο σταθμών, ενώ ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΗ για την παρέμβαση και ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook