Στην τελική φάση του χρονοδιαγράμματος και με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα πλέον βρίσκεται η διαδικασία  παραχώρησης της Χερσαίας Ζώνης από τον ΟΛΗ ΑΕ στον Δήμο Ηρακλείου. 

Ηδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες νομιμοποίησης, αποχαρακτηρισμού και απόδοσης, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α. Ε.κ. Μηνάς Παπαδάκης, μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα, την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, με τον  Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Ιωάννη Βαρδαβά.

 Ο Υπουργός κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, μετά και την πρόσφατη έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ,  ανέφερε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρεί όσο το δυνατόν συντομότερα  την γραφειοκρατία που απαιτείται στα υπόλοιπα Υπουργεία, ώστε στη συνέχεια να οδηγηθεί  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στη  συνεχεία στην ολοκλήρωσή της. 

Σίγουρα δεν ήταν  εύκολη διαδικασία αφού έπρεπε να ξεδιπλωθούν όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου παραχώρησης της Χερσαίας Ζώνης του παραλιακού μετώπου, όμως μέσα από τον  ουσιαστικό διάλογο τόσο με  τους εποπτεύοντες φορείς και Αρχές όσο και με την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, έτρεξαν χωρίς  αναβλητικότητα όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες και με απόλυτη σαφήνεια των προθέσεων και των σχεδίων του Υπουργείου και του ΤΑΙΠΕΔ τώρα  βρίσκεται στην επίτευξή του ένας από τους μεγαλύτερους στόχους, η απόδοση  της Χερσαίας Ζώνης στον Οικείο Φορέα και συγκεκριμένα στο Δήμο Ηρακλείου.  

Με τις εξελίξεις της παραχώρησης να βρίσκονται στην τελική ευθεία  και να κλείνει πλέον ένα ζήτημα που εκκρεμούσε, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, η δε ηγεσία του ΟΛΗ εξέφρασε  την ικανοποίησή της  ότι η παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός ανοίγοντας μια νέα σελίδα  για τους Ηρακλειώτες.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook