“Η γκάφα της τετραετίας από τον κ. Σταθάκη”.

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης:

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου, η οποία αποτελεί χωρίς αμφιβολία την γκάφα της τετραετίας (έως τώρα). Ζητά άμεσα να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Κισάμου για τον ΒΟΑΚ (και μάλιστα προτείνει και ανοικτή συνέλευση στην πλατεία Τζανακάκη για να ενημερωθούν και οι πολίτες),  γιατί όπως λέει «έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συνόλου του έργου είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση και απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο». Όμως αυτό που λέει απλά δεν υπάρχει, γιατί η συγκεκριμένη διαβούλευση έως τις 10/9/2021 δεν αφορά στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος!!!

Η διαβούλευση για τον ΒΟΑΚ, που έχει ξεκινήσει και πράγματι λήγει στις 10/9/2021 αφορά στη ΜΠΕ (περιβαλλοντική μελέτη) μόνο του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων από κόμβο Σούδας έως κόμβο Ατσιπόπουλου και από κόμβο Αμαρίου έως κόμβο Λινοπεραμάτων. Οι περιφερειακοί δρόμοι των 3 πόλεων θα έρθουν με άλλη ΜΠΕ και θα γίνει άλλη διαδικασία διαβούλευσης, όπως το ίδιο ισχύει και για το τμήμα Χανιά – Κίσαμος που όταν ολοκληρωθούν οι προμελέτες του (όπως ξέρουμε ξεκίνησαν αργότερα από τα άλλα τμήματα) και συνταχθεί η δική του ΜΠΕ θα τεθεί και αυτό σε διαβούλευση. Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ. Ακόμα και χθες, για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις,  έγινε σχετική σύσκεψη στο Ηράκλειο που συμμετείχαν ο ΟΑΚ, η ΠΕΔ Κρήτης και οι Δήμοι τους οποίους αφορά το συγκεκριμένο τμήμα που είναι υπό διαβούλευση.

Αυτά είναι στοιχειώδη και το να μην τα γνωρίζει κάποιος θεσμικός παράγοντας, αποτελεί το τεκμήριο της πραγματικής εγκυρότητάς του.

Είναι προφανές ποιός παρέσυρε το σύνολο της δημοτικής ομάδας, όμως ας ρώταγαν κάποιον πριν κάνουν επίσημα έγγραφα. Το ίδιο ισχύει και με το δεύτερο θέμα που αναφέρει για «άρση μέρους της απαλλοτρίωσης στον κόμβο εισόδου της πόλης», θέμα επίσης παντελώς άσχετο με τον νέο αυτοκινητόδρομο, αλλά και με την παράκαμψη Κισάμου.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή Κισάμου θα συζητήσει τα συγκεκριμένα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά επειδή εμείς αυτά γνωρίζουμε, παρακαλείται ο κ. Σταθάκης να μας χορηγήσει κάποια επίσημα έγγραφα – στοιχεία – εισηγήσεις για να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει να συζητήσουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook