Ιδανικό συνοδευτικό με ανατολίτικα αρώματα
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκκοκο ρύζι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- Σπόροι σουσαμιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
Θερμάνετε το λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα αβγά και ανακινείστε τη βάση ώστε να ψηθούν σαν ομελέτα.
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε μικρές λωρίδες.
Προσθέστε το μπέικον στο σκεύος και μαγειρέψτε 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το καρότο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και εν συνεχεία ρίξτε στο σκεύος τα κρεμμύδια, τον αρακά και το ρύζι.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3- 4 λεπτά, προσθέστε το αβγό και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.
Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.