Ο Δήμος Χανίων τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με μια σειρά δράσεων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Από σήμερα Παρασκευή, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό Λιμάνι Χανίων, υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Μίκη, ανοικτό στο κοινό. Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης βρέθηκε στο σημείο και έγραψε το πρώτο συλλυπητήριο μήνυμα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού για την τεράστια απώλεια, ο Δήμος Χανίων προχωρά σε μία σειρά από συμβολικές κινήσεις προκειμένου να εκφραστεί το συναίσθημα όλης της χώρας, αλλά ιδιαίτερα της γενέτειρας του Μίκη Θεοδωράκη, των Χανίων. Όλες οι σημαίες στα δημοτικά και δημόσια κτίρια, παραμένουν μεσίστιες τις επόμενες δύο ημέρες με την ολοκλήρωση του Εθνικού πένθους και την ίδια στιγμή εδώ, στο θέατρο που φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων. Ταυτόχρονα, κάθε βράδυ θα γίνονται προβολές με σημαντικές στιγμές της τεράστιας διαδρομής της ζωής του».

Ο κ. Σημανδηράκης προσέθεσε πως «αποτελεί κορυφαία ευθύνη του Δήμου Χανίων να υποδεχτεί με την τιμή που αρμόζει στην περίσταση, την σωρό του Μίκη Θεοδωράκη και να τη συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, ώστε να εκπληρωθεί η επιθυμία του να ταφεί δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, στα πατρογονικά του χώματα, στον Γαλατά».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό τις επόμενες μέρες θα διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες και οι διευκρινήσεις της διαδικασίας της ταφής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook