ΦΕΚ για την παράταση των περιοριστικών μέτρων που έληγαν σήμερα εκδόθηκε μόνο για το Ηράκλειο, όχι για Χανιά και Ρέθυμνο

Παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που βρίσκονται σε εφαρμογή στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με ΦΕΚ που εκδόθηκε αποφασίστηκε παράταση των μέτρων στο Ηράκλειο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί αντίστοιχο ΦΕΚ για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου, για τις οποίες τα περιοριστικά μέτρα έληξαν σήμερα το πρωί.

Παράλληλα περιοριστικά μέτρα ισχύουν τίθενται σε ισχύ στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και στον δήμο Ικαρίας.

Θυμίζουμε ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook