Αιχμηρή ανακοίνωση της δημάρχου Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη

Με μια καυστική επιστολή η δήμαρχος Γαύδου, απαντά στους 9 δημοτικούς συμβούλους που ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου.

Η κα Λίλιαν Στεφανάκη στην ανακοίνωσή της επικρίνει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αναφέροντας τι παρέλαβε από αυτές και τι έπραξε η νυν δημοτική αρχή.

Ειδικά μάλιστα ως προς τη διαχείριση του νερού αναφέρει: Γίνατε «θιασώτες» του νερού και χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν το αγαθό και «φίλους» σας για κομματικές σας σκοπιμότητες ξεσηκώνοντας μια θύελλα παράλογης αντίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και όλο αυτό γιατί; Γιατί για πρώτη φορά στη Γαύδο έχουμε καθαρό νερό, γίνεται σωστή χρήση, για πρώτη φορά παρόλη την μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, το νησί δεν ξέμεινε από νερό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

“Επιτέλους μια σωστή απόφαση από την αντιπολίτευση

Με απολύτως καμία έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή παραίτησης εννέα δημοτικών συμβούλων από το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου. Τα γραφόμενα αναμενόμενα, κριτική για τα πάντα, χωρίς όμως ερείσματα λογικής και νομικής υπόστασης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε στη Γαύδο και στα αυτοδιοικητικά πράγματα το θέατρο του παραλόγου. Ελπίζουμε όμως να είναι η τελευταία.

Είναι εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις και να κριτικάρουμε τα πάντα όπως μας βολεύει, είναι δύσκολο και θέλει πολλά «κιλά» γνώσης, θέλησης και ικανότητας από την άλλη πλευρά, για να κάνεις πραγματική δουλειά σε έναν τόπο.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, για να «διώξουμε» τη λάσπη που προσπαθούν κάποιοι εναγωνίως να μας «χρεώσουν».  

Η ιστορία δεν γράφεται με απουσίες, αλλά με ισχυρές παρουσίες.  

Επί δύο χρόνια περίπου έχουμε «βαρεθεί» να καταγράφουμε τις θλιβερές απουσίες δημοτικών συμβούλων που τώρα μιλάνε για «απαξίωση» του δημοτικού συμβουλίου. Τουλάχιστον υποκριτικό κύριοι συνάδελφοι από την πλευρά σας. Οι μάχες δεν δίνονται στα πεζοδρόμια και στο facebook, αλλά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που ζητήσατε από τους δημότες να τους εκπροσωπήσετε.

Παραλάβαμε έναν Δήμο, του οποίου μια από τις κυρίαρχες και χαρακτηριστικές εικόνες του ήταν τα κατσίκια πάνω στους σωρούς των σκουπιδιών να ψάχνουν για τροφή. Αυτό το απαίσιο φαινόμενο όχι μόνο το «εξαφανίσαμε», αλλά φροντίσαμε ταυτόχρονα να δώσουμε έμφαση στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Ξέρουμε πως μιλάμε για τα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς η Γαύδος είχε καταντήσει τα αυτονόητα για άλλους δήμους να είναι τα ζητούμενά της.

Ως Δημοτική Αρχή, βγήκαμε νικητές από τη μάχη της σκληρής ομολογουμένως καθημερινότητας στο νησί και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να ανεχτούν οι αυτονομαζομενοι αντίπαλοι, οι οποίοι αποδεικνύονται όχι αντίπαλοι μας, αλλά αντίπαλοι του ίδιου του νησιού στο όνομα των προσωπικών τους μικροφιλοδοξιών.

Παραλάβαμε ένα Δήμο σε δικαστικές περιπέτειες από μια υπεξαίρεση με απίστευτες διαστάσεις. Άραγε ποιοι ήταν στα πράγματα τότε που ο Δήμος «βυθιζόταν» στο χρέος; Ρητορικό το ερώτημα…

Παραλάβαμε έναν Δήμο με κατεστραμμένα και σε απραγία οχήματα. Από την πρώτη στιγμή, φροντίσαμε να προστατεύσουμε την περιουσία του Δήμου και φυσικά να κάνουμε το αυτονόητο: να φτιάξουμε τα οχήματα, τα οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Τι θέλατε; Μήπως να χρησιμοποιήσουμε την εύκολη λύση και να τα πετάξουμε; Μήπως αυτό το σενάριο θα ταίριαζε περισσότερο στην αντιπολιτευτική σας διάθεση; Ή μήπως να απολογηθούμε γιατί σας χαλάσαμε το σχέδιο και σας ξεβολέψαμε από την απραξία σας;

Άραγε ποιοι είχαν την εξουσία στο νησί όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να αναλάβουμε; Τι κάνατε για το νησί όλοι εσείς που σήμερα μας κουνάτε το δάχτυλο επιδεικτικά προσάπτοντάς μας πράγματα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και της άγνοιάς σας για τους νόμους του κράτους; Και εν τέλει, αν ήσαστε εσείς οι «καλοί» και εμείς οι «κακοί» της υπόθεσης, γιατί ο κόσμος σας γύρισε την πλάτη τόσο εύκολα στις προηγούμενες εκλογές;

Για αυτό και μόνο δεν μας στεναχωράει η παραίτησή σας. Άλλωστε ήταν λογικό κάποιοι να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς μας.

Μας θλίβει μόνο το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών -αν όχι όλοι- ήθελαν να αναλάβουν τη διαχείριση του νησιού. Κάποιοι την είχαν κιόλας! Και καθημερινά γινόμασταν μάρτυρες ενός νησιού γεμάτο σκουπίδια και εμπράγματα εμπόδια διαβίωσης…

Γίνατε «θιασώτες» του νερού και χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν το αγαθό και «φίλους» σας για κομματικές σας σκοπιμότητες ξεσηκώνοντας μια θύελλα παράλογης αντίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και όλο αυτό γιατί; Γιατί για πρώτη φορά στη Γαύδο έχουμε καθαρό νερό, γίνεται σωστή χρήση, για πρώτη φορά παρόλη την μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, το νησί δεν ξέμεινε από νερό. Πόσο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ακόμα και το καλό σας ενοχλεί γιατί το «έκαναν άλλοι», ενώ εσείς όχι μόνο δεν μπορέσατε να το πράξετε, αντιθέτως προτιμάτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις «εμπορευματοποίησης» του νησιού!!! Προτιμάτε να δυσφημείτε τον τόπο μας, παρά να αποδεχθείτε την αλήθεια… Αν μια «καρέκλα» σας κάνει να σταματήσετε από το να δημιουργείτε κακές εντυπώσεις για το νησί μας –ηθελημένα και μη-, να σας την δώσουμε… εμείς άλλωστε δεν τη χρησιμοποιούμε, καθώς από την πρώτη μέρα δουλεύουμε στους δρόμους, στην περισυλλογή των απορριμμάτων, στα νερά, στην ανακύκλωση, στην οδοποιία, στα τεχνικά έργα και επιπλέον «τρέχουμε» σε φορείς, περιφέρεια, δήμους και υπουργεία όπου διεκδικούμε λύσεις για το νησί μας.

Ευτυχώς που οι δημότες είδαν και βλέπουν καθαρά. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στις προηγούμενες εκλογές εκλέγοντάς μας από την πρώτη Κυριακή, στέλνουν και καθημερινά προς όλες τις κατευθύνσεις…

Αυτό μάλλον είναι δυσκολοχώνευτο από κάποιους που με απορία και ζηλοφθονία καταλαβαίνουν ότι καταφέραμε αυτό που δεν κατάφεραν αυτοί να φέρουν εις πέρας τόσα χρόνια, ενώ άλλοι ξέρουν καλά ότι δεν θα το κατάφερναν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Και όλα αυτά γιατί το νησί δεν έχει ανάγκη από λόγια ή κομματικές φανφάρες, αλλά από συγκεκριμένο όραμα και γνώση, στοχευμένο σχέδιο και πολύ ΔΟΥΛΕΙΑ. Δύσκολο για κάποιους, για άλλους μια απλή καθημερινή…

Ζητήσαμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και την λάβαμε. Στο όνομα αυτής της εμπιστοσύνης και του έργου που θέλουμε να ολοκληρώσουμε για το καλό του νησιού έχουμε να πούμε ένα πράγμα: συνεχίζουμε απτόητοι μέχρι να οδηγήσουμε τη Γαύδο σε δρόμους που θα σφύζουν από φως και όχι από σκοτάδι αχρηστίας, κομματικών συμφερόντων και προσωπικών παθών και πόθων καρέκλας και εξουσίας.

Κάναμε πίσω πολλές φορές για το καλό του τόπου, κάναμε φιλότιμες προσπάθειες για να υπάρξει ομόνοια, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Κάναμε και λάθη. Τα λάθη ωστόσο, τα κάνουν αυτοί που ενεργούν. Οι παθητικοί στη μοίρα και στα «φαινόμενα των καιρών», όλοι αυτοί που απλώς περιμένουν καθήμενοι σε μια καρέκλα να «βρέξει» έργα για το νησί, δεν κάνουν λάθη, δεν κάνουν τίποτα γενικώς… Απλώς περιμένουν πότε θα έρθει η ώρα τους για να αρχίσουν να κατηγορούν όλους τους άλλους.

Σας αφήνουμε λοιπόν σε αυτό που πραγματικά ξέρετε πολύ καλά να κάνετε και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια Γαύδο καθαρή, για μια Γαύδο πράσινο νησί, για μια Γαύδο που θα μπορούν οι πολίτες της να ζουν με αξιοπρέπεια…

Για τη Δημοτική Αρχή Γαύδου

Η Δήμαρχος

Λίλιαν Στεφανάκη”