Πώς η γρήγορη αντίδραση του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου και του Λιμεναρχείου Χανίων και κυρίως η προνοητικότητα που επέδειξαν προστάτευσαν τον Μπάλο

Με άμεσες και ταυτόχρονα προσεκτικές κινήσεις αλλά κυρίως προνοητικό σχεδιασμό, ο Λιμενικός Σταθμός Κισάμου και το Λιμεναρχείο Χανίων, κατάφεραν να προστατέψουν την εξαιρετικού κάλους και χαρακτηρισμένη natura θαλάσσια περιοχή του Μπάλου στην Κίσαμο.

Όλα συνέβησαν την Πέμπτη το βράδυ όταν ένα επιβατηγό τουριστικό σκάφος προσάραξε σε αβαθές σημείο στη θαλάσσια περιοχή του Μπάλου, με τους 4 επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους και τους 3 να έχουν αποβιβαστεί (ο τέταρτος παρέμενε για την επιτήρηση του σκάφους). 

Μόλις ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Κισάμου για την προσάραξη, πρώτο μέλημα ήταν η άμεση κινητοποίηση προκειμένου να αποτραπεί πιθανή θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o Λιμνοσταθμάρχης Κισάμου, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ., Παναγιώτης Νικολόπουλος:

«Αμέσως μεταφέρθηκαν από τα Χανιά στην Κίσαμο προστατευτικά θαλάσσια φράγματα και απορροφητικά υλικά. Ο καιρός ειδικά την Παρασκευή δε βοηθούσε καθόλου καθώς λόγω και του αβαθούς σημείου στο οποίο είχε προσαράξει το πλοίο (περίπου βάθος 1,6 – 1,7 μέτρου) ο κυματισμός ήταν έντονος. Το σκάφος δεν είχε ρήγμα ωστόσο αποφασίσαμε να κάνουμε απάντληση των καυσίμων του ώστε να διασφαλίσουμε πλήρως ότι οτιδήποτε και να συνέβαινε δε θα προκαλείτο ρύπανση στη θάλασσα. Η απάντληση των πετρελαιοειδών έγινε με ασφάλεια και με τη συνδρομή και ιδιωτικού σκάφους».

Έτσι μετά την απάντληση και κατόπιν χθεσινής συνεννοήσης του ιδιοκτήτη με τον νηογνώμονα και με εταιρεία ρυμουλκών, προχώρησε σήμερα το πρωί η ρυμούλκυση του σκάφους.

«Με τις ενέργειες δυτών και του ρυμουλκού αποκολλήθηκε το σκάφος χωρίς να υποστεί ζημιά και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κισάμου με ασφάλεια όπου και είναι δεμένο. Προς το παρόν έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι να προσκομιστεί από τον νηογνώμονα το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Η γρήγορη αντίδραση του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου και του Λιμεναρχείου Χανίων και κυρίως η προνοητικότητα που επέδειξαν με γνώμονα να μη συμβεί το παραμικρό ατύχημα που θα προκαλούσε θαλάσσια ρύπανση, ήταν αυτά που προστάτευσαν τον Μπάλο από μια κακή τροπή των πραγμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook