Ποια η σχέση του με τις σακούλες εμετού που δίνουν στα αεροπλάνα

Όσο φανατικοί του Χάρι Πότερ κι αν δηλώνετε, πάντα θα υπάρχει κάτι για το οποίο δεν είστε ενήμεροι. Όπως για παράδειγμα το αντικείμενο από το οποίο είναι εμπνευσμένα τα ονόματα των κοιτώνων στο Χόγκουαρτς αλλά και τι αποτέλεσε αφορμή για την δημιουργία των Ντέμεντορς.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Χάρι Πότερ έχουν την ίδια μέρα γενέθλια

Τόσο η Ρόουλινγκ όσο και ο Χάρι Πότερ έχουν την ίδια ημέρα γενέθλια, στις 31 Ιουλίου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους. Η χρυσή συγγραφέας έχει αποκαλύψει ότι η Ερμιόνη μοιάζει λίγο με την ίδια όταν ήταν νεότερη, ενώ και το αγαπημένο ζώο της είναι μια βίδρα -προστάτης της Ερμιόνης στο βιβλίο.

Τα ονόματα των κοιτώνων του Χόγκουαρτς είναι εμπνευσμένα από τις σακούλες εμετού των αεροπλάνων

Το 2000, το Scholastic έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές σε όλες τις ΗΠΑ να κάνουν ερωτήσεις στη Ρόουλινγκ για τον Χάρι Πότερ. Όταν ένας μαθητής τη ρώτησε: «Τι σας έκανε να σκεφτείτε τα ονόματα των κοιτώνων στο Χόγκουαρτς;» η Ρόουλινγκ απάντησε: «Επινόησα τα ονόματα των κοιτώνων από το πίσω μέρος μιας σακούλας εμετού που μου έδωσαν στο αεροπλάνο. Αυτό είναι αλήθεια. Μου αρέσει να επινοώ ονόματα, αλλά συλλέγω και ασυνήθιστα ονόματα, ώστε να μπορώ να κοιτάξω το σημειωματάριό μου και να επιλέξω αυτό που ταιριάζει σε έναν νέο χαρακτήρα».

Οι Ντέμεντορς είναι αποτέλεσμα της μάχης της Ρόουλινγκ με την κατάθλιψη μετά το θάνατο της μητέρας της

Η μητέρα της Ρόουλινγκ, η οποία είχε σκλήρυνση κατά πλάκας, πέθανε το 1990, με την συγγραφέα να περνάει μια περίοδο κατάθλιψης μετά το χαμό της. Αυτή η περίοδος αποτέλεσε έμπνευση και για την δημιουργία των Ντέμεντορς, των ανατριχιαστικών πλασμάτων που τρέφονται με τα ανθρώπινα συναισθήματα. «Είναι τόσο δύσκολο να περιγράψω την κατάθλιψη σε κάποιον που δεν ήταν ποτέ εκεί, γιατί δεν είναι θλίψη», έχει αποκαλύψει η Ρόουλινγκ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, αναφέρει το mentalfloss.com. «Ξέρω τη θλίψη. Η θλίψη είναι να κλαίς και να νιώθεις. Αλλά είναι αυτή η ψυχρή απουσία συναισθήματος που καθορίζει τους Ντέμεντορς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook