Σπιτικές θεραπείες για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας από την ταλαιπωρία του καλοκαιρινού ήλιου

Ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού δεν είναι μόνο επιβλαβής για το δέρμα σας, για το οποίο ωστόσο λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις, αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα μαλλιά μας, με τις ακτίνες του να κάνουν τα μαλλιά σας ξηρά, εύθραυστα και σκληρά. Δείτε παρακάτω κάποιες σπιτικές θεραπείες με φυσικά συστατικά που έχετε στο σπίτι για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας από την ταλαιπωρία του καλοκαιρινού ήλιου.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριχόπτωσης και να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Προστατεύει τα μαλλιά από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και τις ακτίνες UV, ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά, ενώ αποτρέπει τη γήρανση και την ξηρότητά τους. Ανακατέψτε λίγο φρέσκο πολτό αλόης βέρα με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και απλώστε το στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά.

Μπανάνες

Οι μπανάνες μαλακώνουν και δυναμώνουν τα μαλλιά και τα κάνουν πιο ευέλικτα. Προσδίδουν επίσης λάμψη και προστατεύουν τη φυσική ελαστικότητά τους, κάτι που αποτρέπει τη διάσπαση των άκρων και το σπάσιμό τους. Πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα σε μια λεία πάστα και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι ανακατεύοντας καλά. Αυτή είναι μια απλή και εύκολη θεραπεία για τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο.

Αβγά

Τα αβγά δεν είναι μόνο υγιεινά για κατανάλωση, αλλά βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση της βλάβης των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε ασπράδια αβγών για λιπαρά μαλλιά, κρόκους για ξηρά και ολόκληρα αβγά για κανονικά μαλλιά.

Μέλι και ελαιόλαδο

Το μέλι και το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά μαλακτικά συστατικά, καθώς ενυδατώνουν τα ξηρά μαλλιά και βοηθούν στην πιο υγιή εικόνα τους. Ανακατέψτε τρεις έως τέσσερις κουταλιές της σούπας μέλι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν κρόκο αβγού, προαιρετικά, και εφαρμόστε τη μάσκα στα μαλλιά σας, ξεπλένοντας με άφθονο νερό μετά από 15-20 λεπτά.

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C που προάγει την απορρόφηση σιδήρου και την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ η ανεπάρκεια της βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει σπασμένα άκρα. Πολτοποιήστε, λοιπόν, 10 φρέσκες φράουλες και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα για να κάνετε μια λεία πάστα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook