Τους υποδέχτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt

Την βάση ευκολίας των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Χανίων στον Μουζουρά Ακρωτηρίου, αλλά και την Νατοική βάση στο Μαράθι επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής δύο μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Γερουσιαστή του Κονέκτικατ Chris Murphy και τον Γερουσιαστή της Τζόρτζια  Jon Ossoff, τους οποίους υποδέχτηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt.

“Είχα την τιμή να καλωσορίσω τους Γερουσιαστές  Chris Murphy και Jon Ossoff, εδώ στην βάση των ΗΠΑ, το διαμάντι στην κορώνα της συνεργασίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ” , σχολίασε στον λογαριασμό του στο twitter o κ. Pyatt.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε η βάση των ΗΠΑ, οι δύο Γερουσιαστές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις σε Μουζουρά και Μαράθι και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της βάσης από τον Διοικητή και αξιωματικούς των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως την Δευτέρα οι δύο Γερουσιαστές θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο “στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Robert Menendez στην Αθήνα, καθώς και την προσεχή μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο.

Επίσης, αναμένεται να γίνει ενδελεχής συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, υπό το φως των πρόσφατων επισκέψεων των εν λόγω δύο Γερουσιαστών σε χώρες της περιοχής.”

Φωτο NSA SOUDA BAY

Φωτο NSA SOUDA BAY

Φωτο NSA SOUDA BAY

Φωτο NSA SOUDA BAY

Φωτο NSA SOUDA BAY

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook