Στις 13/9/2021 από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. –  Κ.Α.Μ. διοργανώνουν ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Μιμίδη, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στον Προμαχώνα San Salvatore, ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμαμτισθεί για την Πέμπτη 9/9 αλλά όπως ανακοινώθηκε, λόγω των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Μιμίδης θα ερμηνεύσει έργα από τον σπουδαίο πιανιστικό κύκλο του Αυστριακού συνθέτη Franz Schubert «impromptus op 90» και επιλεγμένα έργα του Πολωνού συνθέτη Freferic Chopin.

Ο Δημήτρης Μιμίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Ρέθυμνο.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Ferenc Liszt της Βουδαπέστης στην οποία αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πιάνο και μουσική δωματίου με υποτροφία της ουγγρικής κυβέρνησης. Στη δεκαετή παραμονή του στην Βουδαπέστη σπούδασε με σπουδαίους Ούγγρους πιανίστες όπως οι Ferenc Rados,Andras Kemenes,Csalog Gabor και Marta Gulyas.

Ο πιανίστας Δημήτρης Μιμίδης διατηρεί ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό ως σολίστ.

Ο Franz Schubert (1797-1728) ήταν ένας Αυστριακός συνθέτης ο οποίος υπήρξε εξαιρετικά παραγωγικός στη διάρκεια της σύντομης ζωής του.
Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες της κλασικής περιόδου και προάγγελος του ρομαντισμού καθώς μέσα από το έργο του επηρεάστηκαν βαθιά οι επόμενες γενιές συνθετών όπως ο Frederic Chopin και πολλοί άλλοι.

Συνέθεσε έργα για πιάνο, συμφωνίες, όπερες, εργα μουσικής δωματίου και βέβαια τα σπουδαία Lieder τα οποία ήταν έργα για πιάνο και φωνή
Ο Frederic Chopin (1810–1849) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους των συνθετών του Ρομαντισμού.

Το έργο του ήταν αποκλειστικά γραμμένο για πιάνο.

Τα έργα του επηρέασαν βαθιά όλους σχεδόν τους συνθέτες της γενιάς του όπως επίσης και τους μεταγενέστερους συνθέτες.

Νυχτερινά,πρελουδια,βαλς,μαζουρκες,σπουδες,μπαλάντες,σκέρτσι,Πολωνέζες,σονάτες και 2 concerti για πιάνο και ορχήστρα αποτελούν μέρος των συνθετικών του έργων.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook