Καταδικάστηκαν στελέχη της ΔΕΥΑΧ για τις πλημμύρες στην περιοχή του Κλαδισού.

Πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2020, ο Χανιώτης ιδιοκτήτης των καταστημάτων Italian Factory Outlet, Άκης Παινεσάκης, είδε για πολλοστή φορά τα ορμητικά νερά της βροχής να μπαίνουν στο κατάστημά στον κόμβο του Κλαδισού.

Και μπορεί να είχε υποστεί και άλλες φορές πολλές ζημιές από τον ίδιο λόγο, καταγγέλλοντας κακοτεχνίες στα έργα αποχέτευσης ομβρίων της ΔΕΥΑΧ, αλλά αυτή την φορά η καταστροφές από τα νερά, απετέλεσαν και την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.

Έτσι με έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη ζητούσε  “τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και την επιβολή των οφειλόμενων πειθαρχικών ποινών και μέτρων κατά των μελετητών και υπογραφόντων της μελέτης του Αντιπλημμυρικού Έργου Κόμβου Κλαδισού που  εκτελέσθηκε με κόστος που επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τελικώς τους καταναλωτές και δημότες του Δήμου Χανίων, την Άνοιξη του έτους 2017 ήτοι των …… και ………καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την, κατά τρόπο καταφανή, ελλιπή μελέτη και εκτέλεση του ως άνω έργου”.

Μάλιστα γνωστοποιούσε πως ήταν σε εκκρεμότητα σχετική ποινική δικογραφία και δικάσιμος για την πλημμύρα του 2017 από την οποία εκτος των ζημιών είχε τραυματισθεί και εργαζόμενος του καταστήματος.

Το πρωί της Τρίτης στα Δικαστήρια Χανίων ολοκληρώθηκε η ποινική εκδίκαση της υπόθεσης της πλημμύρας του 2017 με το Δικαστήριο να δικαιώνει τον κ. Παινεσάκη κηρύσσοντας ενόχους για πρόκληση πλημμύρας από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης τον τότε πρόεδρο του Δ.Σ. της επιχείρησης, Αντώνη Σχετάκη, και δύο προϊσταμένους τμημάτων της στους οποίους επέβαλε φυλάκιση οκτώ μηνών.

Να σημειωθεί πως αυτή η απόφαση ανοίγει τον δρόμο και για την διεκδίκηση αποζημίωσης για μια από τις τουλάχιστον τέσσερεις φορές που ο κ. Παινεσάκης είδε το Italian Factory Outlet στον Κλαδισό να κατακλύζεται από τα νερά της βροχής.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook