Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Βουλευτή του Κόμματος και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο Χανίων. 

Ο κ. Συντυχάκης συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ΝΟΧ, καθώς και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των αθλημάτων της πισίνας, κολύμβησης-υδατοσφαίρισης-τεχνικής κολύμβησης και καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “από τη συζήτηση με τους παραπάνω φορείς τέθηκαν στο επίκεντρο για ακόμα μια φορά  τα σημαντικά προβλήματα του Κολυμβητηρίου, η λύση των οποίων βρίσκεται σε σημειωτόν  βηματισμό. Την ίδια στιγμή που κυβερνητικά στελέχη πάνε και έρχονται, χωρίς να δεσμεύονται για χρονοδιαγράμματα, δεν έχουν δώσει λύση ούτε καν στο ελάχιστο, που είναι η υποδομή θέρμανσης για να μπορούν οι 2 πισίνες που είναι πλέον ανοικτές,  λόγω αφαίρεσης των σκέπαστρων, να είναι στοιχειωδώς λειτουργικές για να μπορούν να ικανοποιούν τις αναγκαίες προπονήσεις των 1000 αθλητών μας.

Επιπλέον, παρότι έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια πυλώνων φωτισμού, αυτοί δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί, με συνέπεια σημαντικές δυσκολίες και κινδύνους για τους αθλητές που προπονούνται τις νυχτερινές ώρες.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, όπως φύλακες, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, χημικός, κ.ά. και σχεδιάζεται στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης η ανάθεση φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν να κάνουν με την παραμέληση και την υποχρηματοδότηση του Κολυμβητηρίου Χανίων, του μοναδικού στον νομό και το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες εκατοντάδων παιδιών του ΝΟΧ και με σημαντικές μάλιστα διακρίσεις και ανάδειξη ταλέντων σε όλο το φάσμα του ναυταθλητισμού. Επεσήμανε πως όλοι αυτοί οι αθλητές και οι οικογένειές τους, παλεύουν με άνισους όρους και σε δύσκολες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν  -πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργεί η κρατική υποχρηματοδότηση, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται- και την έλλειψη διαθέσιμου χώρου. Η υποχρηματοδότηση και τα πιεστικά προβλήματα του Κολυμβητηρίου Χανίων οδηγούν στην παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. που πιστά υλοποιούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη και των υπολοίπων υποδομών στο νόμο π.χ κολυμβητήριο Κουνουπιδιανών, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική. 

Παράλληλα, όλη αυτή η διαδικασία έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση των ωρών που διατηρούνται για την χρήση των πισινών από το κοινό, δηλαδή από τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Τέλος, ο Μ. Συντυχάκης έκανε ξεκάθαρο πως το ΚΚΕ θα παλέψει μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και με γενναία κρατική χρηματοδότηση να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για ένα σύγχρονο και ασφαλές Κολυμβητήριο αλλά και για την αύξηση της τακτικής χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών, ώστε να αναπτυχθούν προγράμματα μαζικού αθλητισμού κολύμβησης δωρεάν για όλους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook