Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε σήμερα το πρωί η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Δείτε εδώ την πομπή από τη Δημοτική Αγορά Χανίων στη Μητρόπολη

Στον τόπο που τόσο αγάπησε και ήθελε να επιστρέψει για να ταφεί κοντά στην οικογένεια του, βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η σορός του έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας μια και ο Μίκης είχε εκφράσει την επιθυμία του να φτάσει με πλοίο στα Χανιά καθώς αγαπούσε πολύ τη θάλασσα.

Στις 7.30 το φέρετρο εξήλθε του πλοίο για να μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στη Δημοτική Αγορά Χανίων από όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

Στο λιμάνι της Σούδας ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες οι οποίοι μόλις βγήκε η σορός από το πλοίο άρχισαν να χειροκροτούν.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Τα Χανιά έχουν ετοιμάσει όλη τη διαδικασία και το τελετουργικό που θα ακολουθηθεί όπως εκείνος το επιθυμούσε και είχε φροντίσει να εκφράσει δημοσίως και γραπτώς, μεριμνώντας και για την τελευταία λεπτομέρεια.

Στο τελευταίο αντίο θα παρίστανται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι επίσημοι, πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook