Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη στη Μητρόπολη Χανίων

Οι φωνές των Χανιωτών και όχι μόνο ενώθηκαν για να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη και να στείλουν το μήνυμα ότι πάντα θα είναι ζωντανός μέσα από την τεράστια πολιτισμική παρακαταθήκη που άφησε με το μουσικοσυνθετικό αλλά και αγωνιστικό του έργο.

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου έφτασε με αυτοκινητοπομπή από το λιμάνι της Σούδας, πολίτες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων και βρακοφόροι υποδέχτηκαν τον Μική.

Από εκεί η σορός συνοδεύτηκε πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί σε λαϊκο προσκύνημα μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της πομπής ο κόσμος συνόδευε τη σορό τραγουδώντας τα τραγούδια του Μίκη

Παράλληλα η Φιλαρμονική κατά τη διάρκεια της πομπής απέδιδε έργα του μεγάλου μουσουργού.

Πλήθος κόσμου αλλά και κρητικοί σύλλογοι περίμεναν τη σορό και στη Μητρόπολη Χανίων.

Μετά το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων η σορός θα αναχωρήσει στις 12.00 για να μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Στο τελευταίο αντίο παρίστανται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι επίσημοι, πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook