Φουντώνει το κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών για το χαράτσι στα ακίνητα, με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, τους αγροτικούς και τους εμποροεπαγγελματικούς συλλόγους να προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις των γραφείων της ΔΕΗ σε όλη την Κρήτη, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά δυναμικά την άρνησή τους να πληρώσουν τον «αντισυνταγματικό» αυτό φόρο, όπως λένε.

Σε συνέχεια των αγώνων κατά του ειδικού τέλους ακινήτων, αύριο Δευτέρα, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι λαϊκές επιτροπές Αλικαρνασσού και Μαλεβιζίου, καθώς και η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και αποκλεισμό των καταστημάτων της ΔΕΗ σε Χρυσοστόμου και Τσαλικάκι (Γάζι).

Λάθη στο λάθος

Την ίδια στιγμή, βροχή πέφτουν τα παράπονα και στο ειδικό περίπτερο που έχουν στήσει στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου οι \”Πολίτες Κατά του Χρέους\” από πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν το χαράτσι, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τα λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του φόρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το 53% των πολιτών δηλώνει αδυναμία καταβολής του χαρατσιού λόγω ανεργίας, το 25% καθώς πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους, και το 11% διότι δεν έχει χρήματα. Όσον αφορά στα λάθη που έχουν παρατηρηθεί, το 40% διαμαρτύρεται για λάθος τετραγωνικά, το 22% για λάθος ζώνη και το 10% για την παλαιότητα του ακινήτου. Στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας, ωστόσο, οι πολίτες μπορούν επίσης να συμπληρώσουν εξουσιοδότηση με την οποία εξουσιοδοτούν το Δήμο Ηρακλείου να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου η ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή παροχής ρεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, απέδωσε τα λάθη και τις αδικίες, που όπως είπε παρατηρούνται, στο γεγονός ότι οι Δήμοι δεν είχαν τακτοποιημένα και διαφανή αρχεία.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook