“Σε θέση μάχης”.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ, ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ, ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, Γ.Σ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ υπηρετώντας τη δημιουργία ενός ανατρεπτικού κινήματος που θα απαιτεί :

· ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση. Καμιά σκέψη για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Κατάργηση της ΠΝΠ για εξ αποστάσεως. Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ). Ο εμβολιασμός είναι ανάγκη και δικαίωμα. Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της στέρησης μισθού.

· Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παιδιών με ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο.

· Κατάργηση όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που νομοθετήθηκαν ως τώρα για το δημόσιο σχολείο. Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, σχολείων και σχολών δεν θα περάσει. Όχι στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών που φέρνει η εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

· Κατάργηση ΤΩΡΑ της ΕΒΕ στα γενικά και ειδικά μαθήματα. Να καλυφθούν τώρα όλες οι κενές θέσεις των Πανεπιστημίων. Αύξηση των εισακτέων. Η Τράπεζα θεμάτων στα Λύκεια θα μείνει στα χαρτιά. Καμιά σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις PISA στην ΣΤ΄δημοτικού και Γ΄Γυμνασίου.

· Όχι στο νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με τους εσωτερικούς κανονισμούς, τον πανοπτικό έλεγχο, την κατάργηση της στοιχειώδους δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας των Σ.Δ, τις υπερεξουσίες των δ/ντων, και της επιβολής του διευθυντικού δικαιώματος. Καμιά περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών. Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη. Αγώνας για δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Δουλειά με όλα τα εργασιακά-ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μαζικοί διορισμοί τώρα με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, ωράριο εργαστηρίων κλπ). Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολόγιου! Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας. Επαναφορά του ωραρίου στη ΔΕ, μείωση ωραρίου στην Πρωτοβάθμια. Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ

·  Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, δημοκρατική εκπαίδευση όλων των παιδιών.

·  Κάλυψη όλων των κενών στην ειδική Αγωγή. Ένας εκπαιδευτικός  για κάθε παιδί στην παράλληλη στήριξη. Καμία έκπτωση στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

·  Αύξηση των δαπανών τώρα στην Παιδεία και όχι για RAFALE και την αστυνομία. Δεν είμαστε επαίτες χορηγών και εισπράκτορες αντίτιμου στα σχολεία.

 Πρόγραμμα Δράσης

Η πρότασή μας απευθύνεται στην ΟΛΜΕ και  στις ΕΛΜΕ, τις οποίες και καλούμε σε κάθε περίπτωση  να συντονιστούν επιδιώκοντας την συζήτηση, τις  αποφάσεις, τους δρόμους υλοποίησής τους, μια που μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση χρειάζεται σκληρός, αποφασιστικός, ανυποχώρητος απεργιακός αγώνας διαρκείας με πολύμορφες δράσεις.

1. Μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και διάλυσης των συλλογικών διαδικασιών να γίνουν οι πρώτες μαζικές Γ.Σ των σωματείων μας. Μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για διενέργεια Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 25/9 αποφασίζουμε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων τη Δευτέρα 20/9, στις 6:00μμ, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου.

2. Στηρίζουμε  τον σημαντικό αγωνιστικό, εργατικό σταθμό που είναι η κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 11/9.

3. Καλούμε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη  15/9, 6:00μμ, στην Πλατεία Αγοράς με εκπαιδευτικούς , μαθητές, γονείς και φοιτητικούς συλλόγους.

4. Καλούμε σε Συντονισμό μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών για κινητοποίηση, που να απαιτεί   την κατάργηση της ΕΒΕ, την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα πανεπιστήμια, καθώς και όλων των ζητημάτων της παιδείας  την Τετάρτη 15/9 , 6:00μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ο γυμνάσιο).

5. Αποφασίζουμε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Δευτέρα 20/09, 13:00, στη ΔΔΕ, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τις εγκρίσεις όλων των τμημάτων με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να δοθούν και να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.

6. Καταθέτουμε πρόταση για  24ωρη απεργία την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη . Κλιμακώνουμε με νέες  Γ/Σ και Γ/Σ προέδρων στην λογική του παρατεταμένου και πολύμορφου αγώνα με αποφάσεις για  48ωρες ή μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις.

7. Να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές της Α’ φάσης και με διαφάνεια  να τοποθετηθούν με βάση τις δηλώσεις και τα μόρια των συναδέλφων.

8. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις στην παράλληλη στήριξη και ΕΒΠ. Καλούμε σύσκεψη με ενδιαφερόμενους γονείς και  συλλόγους γονέων την Παρασκευή 17/9, στις 6:οομμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ο γυμνάσιο) για τα ζητήματα της ειδικής αγωγής. 

9. Επικαιροποιούμε άμεσα την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης – ατομικής αξιολόγησης, όπως ισχύει με βάση τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

10. Κανένας συνάδελφος/ισσα να μην αποδεχτεί τον ρόλο μέντορα, συμβούλου τάξης κλπ. Οι συνάδελφοι να απέχουν από τις συνεδριάσεις αυτές των Σ/Δ, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή, καθώς είναι μέρος της δημιουργίας του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Επιδιώκουμε να συνεδριάσουν οι Σ/Δ και να κάνουν σαφές πως δεν γίνονται αποδεκτές οι υπερεξουσίες των Δ/ντων, απαιτώντας τη συλλογική παιδαγωγική ευθύνη για τη λειτουργία και τα ζητήματα του σχολείου.

11. Καμπάνια ενημέρωσης γονέων, μαθητών (συσκέψεις – επιστολές) για το τοπίο που διαμορφώνεται στη δημόσια εκπαίδευση. Κοινές πρωτοβουλίες.

12. Ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών σωματείων. Κοινή δράση με ΔΟΕ και ΣΕΠΕ.

13. Να πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας δια ζώσης το Δεκέμβρη, όπως προβλέπεται καταστατικά. Η διενέργεια των εκλογών δια ζώσης είναι βασικό και αναφαίρετο δημοκρατικό και συνδικαλιστικό μας δικαίωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook