6 αποδεδειγμένοι τρόποι για το πώς η κολύμβηση ωφελεί σημαντικά τα παιδιά

Η εκμάθηση της κολύμβησης συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών με πολλούς τρόπους. Τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά περιλαμβάνουν την ψυχική και σωματική ανάπτυξη, τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και της εμπιστοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ασφάλειά τους μέσα στο νερό.

Ποια είναι τα οφέλη κολύμβησης για τα παιδιά;

Οφέλη κολύμβησης για την υγεία
Ένα από τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά είναι ότι κατά τη διάρκεια της καρδιαγγειακής δραστηριότητας, κατάσταση του παιδικού πνεύμονα και της καρδιάς βελτιώνεται σημαντικά. Και επίσης, λόγω όλων των ενεργών κινήσεων που περιλαμβάνονται στην κολύμβηση, τα παιδιά αναπτύσσουν δύναμη και αντοχή. Επιπλέον, το κολύμπι ενισχύει την ευελιξία και την ισορροπία του σώματος. Τα παιδιά που κολυμπούν τακτικά μπορεί να αποφύγουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παιδική παχυσαρκία.

Η κολύμβηση βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες
Ενώ κολυμπάτε μαζί με άλλα παιδιά, τα παιδιά σας θα αναπτύξουν πολύτιμους κοινωνικούς δεσμούς που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες σε ένα πλαίσιο διαφορετικό από αυτό του σχολείου. Όταν τα παιδιά σας συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα ως ομάδα, συναντούν άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Ως εκ τούτου, το κολύμπι είναι μια πολύτιμη κοινωνική δραστηριότητα. Αν ψάχνετε για μαθήματα κολύμβησης για παιδιά κοντά σας, μπορείτε να επισκεφτείτε σελίδες με παιδικές δραστηριότητες όπως το Activities for kids in Zurich.

Η κολύμβηση διδάσκει δεξιότητες ασφάλειας
Τα οφέλη κολύμβησης για τα παιδιά περιλαμβάνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών που πρέπει να μάθει κάθε παιδί. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περίπου το ένα πέμπτο κάθε ατόμου που χάνει τη ζωή του από πνιγμό είναι νεότερο από 14 ετών. Μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια των παιδιών σας στο νερό, διδάσκοντάς τους πώς να κολυμπούν. Ωστόσο, πρέπει πάντα να επιβλέπετε τα παιδιά σας στο νερό ανεξάρτητα από το ότι γνωρίζουν το κολύμπι.

Η κολύμβηση βελτιώνει την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών
Σύμφωνα με τις μελέτες, λόγω της άσκησης κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, τα παιδιά αναπτύσσουν τη σύνδεση μυαλού / σώματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν σημαντικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη νοημοσύνη τους. Επίσης, λόγω της διέγερσης των αισθήσεων του μικρού παιδιού, η τακτική κολύμβηση βελτιώνει τον εγκέφαλο και τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Η κολύμβηση βοηθά τα παιδιά με άγχος
Λόγω της αύξησης των ενδορφινών στον εγκέφαλο, η κολύμβηση βοηθά τα παιδιά να ανακουφίσουν αποτελεσματικά το άγχος τους. Επιπλέον, τα παιδιά αναπτύσσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής με τη ρουτίνα που παρέχεται από το κολύμπι.

Η κολύμβηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση
Όταν μαθαίνουν να κολυμπούν για πρώτη φορά, πολλά παιδιά φαίνεται να φοβούνται το νερό. Ωστόσο, ξεπερνώντας σταδιακά αυτό το φόβο αναπτύσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Και αυτή η εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνατότητές τους μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο σε κοινωνικές καταστάσεις όταν επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους. Τα παιδιά αναπτύσσουν επίσης μια θετική στάση απέναντι στη σωματική δραστηριότητα με βελτιωμένη αυτοεκτίμηση. 

Το να του μάθετε κολύμπι είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσατε να δώσετε στο παιδί σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook