Μερική αποκατάσταση στο “χτυπημένο” φορτηγό πλοίο “T-Moon”. Αποκαταστάθηκε με ασφάλεια στη Σούδα.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μερικής αποκατάστασης του φορτηγού πλοίου “T-Moon” σημαίας Παναμά , το οποίο στις αρχές του περασμένου Ιούλη είχε μια πρόσκρουση σε βραχονησίδα νότια των Κυθήρων και κατέστη επιτακτική ανάγκη να αγκυροβολήσει πρώτα στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Η πρόσκρουση μάλιστα δημιούργησε σημαντική βλάβη στο πηδάλιό του πλοίου και σε άλλα σημεία και στο οποίο πλοίο επιβαίνουν 12 μέλη πληρώματος, όλοι τους αλλοδαποί.

Επειδή ωστόσο, το λιμάνι Ρεθύμνου, λόγω μιας προβλήτας, δεν μπορούσε να παράσχει τις συνθήκες ασφάλειας που απαιτούνταν, κατέστη επιτακτική ανάγκη το φορτηγό πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι της Σούδας που και το μέγεθος αλλά και τις δυνατότητες έχει για να υπάρξει η αποκατάσταση του πλοίου. Νωρίτερα είχε γίνει η ασφαλής εκφόρτωση του φορτίου του πλοίου στο Ρέθυμνο.

Έτσι, από τα τέλη Ιουλίου και με την απαραίτητη μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου Χανίων αλλά και την καθοδήγηση του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων κ. Μανώλη Βαλυράκη και των συνεργατών του, ξεκίνησαν οι εργασίες μερική αποκατάστασης του “Τ-Moon” oι οποίες και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Το πλοίο, αφού πλέον ελέγχθηκε πλήρως από τις λιμενικές αρχές, συνοδεία ρυμουλκού μεταβαίνει σε ναυπηγείο στην Τούζλα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη για την πλήρη αποκατάστασή του.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώθηκε ότι το λιμάνι της Σούδας παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια και για τέτοιους είδους περιστάσεις και μάλιστα, συνυπολογίζοντας ότι η αποκατάσταση του φορτηγού πλοίου έγινε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία του λιμανιού, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου!

Το λιμάνι της Σούδας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα λιμάνια της Μεσογείου και το γεγονός αυτό δίνει τις απαιτούμενες λύσεις και σε έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν άσχημες συνέπειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook