Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Σεπτεμβρίου 2021, μία ακόμη επιτυχημένη e-ημερίδα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης για το Νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», με κεντρικό εισηγητή  τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Στην εκδήλωση, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας: Μαδαρού Ιωάννα, Νομικός του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης, Κώστογλου Χαράλαμπος, προϊστάμενος του τμήματος Παροχής Οικονομικών Συμβουλών και  Κουρμπάνης Βασίλης, προϊστάμενος του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού, παρουσίασαν και στη συνέχεια ανέλυσαν λεπτομερώς τα ακόλουθα θέματα:

1. Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών.

2. Ποιους αφορά, ποιες οφειλές εντάσσονται.

3. Ρύθμιση οφειλών Δημοσίου σε 240 δόσεις.

4. Τρόπος και μεθοδολογία ρύθμισης.

5. Διαδικασία ένταξης στον μηχανισμό.

6. Προστασία οφειλέτη.

7. Προστασία κύριας κατοικίας.

 Η ημερίδα απευθυνόταν σε επιχειρηματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Μετά το πέρας της ημερίδας απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων. Την εκδήλωση συντόνισε από πλευράς Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης.

Η πλατφόρμα για το νέο εξωδικαστικό μηχανισμό άνοιξε την 1η Ιουνίου 2021, και αφορά στη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών φυσικών προσώπων και μικρών επιχειρήσεων, μέχρι και 240 δόσεις έναντι όλων των πιστωτών τους (Δημόσιο και ιδιωτικούς φορείς) και υπό προϋποθέσεις, έως και 420 δόσεις προς τις τράπεζες. Ο νέος νόμος (ν.4738/2020) «Ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διευθετήσουν όλες τις οφειλές τους, προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, διαχειριστές δανείων και λοιπούς ιδιώτες πιστωτές. Η ρύθμιση οφειλών μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ή μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων.

Το σχετικό υλικό για τον μηχανισμό,  είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείς Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn/  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook