Οι ανεμβολίαστοι μαθητές – στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα – πρέπει να κάνουν δύο rapid test μέσα σε έξι ημέρες.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που άρχισαν να εμφανίζονται σε μαθητές και σε σχολεία των Χανίων έχουν βάλει σε «μπελάδες» τους γονείς των παιδιών που αποτελούν «στενή επαφή» με το κρούσμα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν εφ’ όσον σε ένα τμήμα υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή, τότε όλοι οι ανεμβολίαστοι συμμαθητές του τμήματος πρέπει να κάνουν ένα  rapid test άμεσα (ημέρα 0) και ένα rapid test την 6η ημέρα.

Αυτά τα test γίνονται δωρεάν με την χορήγηση σχετικής βεβαίωσης από το σχολείο και εννοείται πως εαν οι γονείς το επιθυμούν μπορούν να κάνουν rapid test και σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο επι πληρωμή (το πλαφον είναι τα 10 ευρώ).

Όμως επειδή υπήρξε κάποιο μπέρδεμα και ταλαιπωρία γονέων και μαθητών που απευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο ή στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, χωρίς αποτέλεσμα,  όπως διαβεβαίωσαν το  Flashnews.gr, για τον Δήμο Χανίων, τα δωρεάν αυτά rapid test για τους μαθητές μπορούν να γίνουν καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από 9:00 – 14:30 στον χώρο του Δημαρχείου Χανίων όπου βρίσκεται το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και διενεργεί δωρεάν δειγματοληπτικούς  ελέγχους.

Αντίστοιχα, οι μαθητές των σχολείων των άλλων Δήμων μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.

Αναγκαία είναι η βεβαίωση του σχολείου, όπως η παρακάτω:

Να σημειωθεί πως οι μαθητές που χαρακτηρίζονται ως «στενές επαφές» επιβεβαιωμένου κρούσματος πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο και οι ανεμβολίαστοι, εκτός από τα δύο rapid test πρέπει να κάνουν και τα δύο εβδομαδιαία (Τρίτη – Παρασκευή) self test, εκτός και αν αποτελούν «πολύ στενές επαφές» (ίδιο θρανίο, ένα πίσω και ένα μπροστά) οπότε πρέπει να κάνουν και τρία self test επιπλέον.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές πρέπει να κάνουν μόνο self test.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook