Την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, επισήμανε η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, που ήταν μόλις η τρίτη που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη κατά τη φετινή χρονιά (2021).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» ζήτησε, από δω και στο εξής σε σχετική ανακοίνωση ππου εξέδωσε, οι συνεδριάσεις να γίνονται με φυσική παρουσία, καθώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπενθυμίζοντας ότι το έτος 2020, από τις 31 συνολικά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι 7 έγιναν διά ζώσης, οι 2 μέσω τηλεδιάσκεψης και οι 22 διά περιφοράς, ενώ την τρέχουσα χρονιά οι 14 από τις 17 έχουν γίνει επίσης διά περιφοράς!

Στη συνέχεια, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» αναφέρθηκε σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Πλατανιά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ακόμα ζήτησε να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη, για συζήτηση και λήψη απόφασης όπου απαιτείται, ορισμένα θέματα. Αρχικά να υπάρχει ενημέρωση για τα υπό εκτέλεση και τα υπό σχεδιασμό έργα στο λιμάνι Κολυμβαρίου. Δεύτερον να βγει απόφαση για απαλλοτρίωση της οικίας Ροκάκη στο Κολυμβάρι. Τρίτον να υπάρξει ενημέρωση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Κολυμβάρι με τη μη λειτουργία, εδώ και μερικές ημέρες, του Περιφερειακού Ιατρείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια σειρά χωριά, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Κολυμβαρίου. Τέταρτον ζήτημα προς συζήτηση αποτελεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά και μια σειρά θέματα που προκύπτουν όπως οι σχολικές καθαρίστριες, τα μέτρα υγιεινής κ.λπ. Ακόμη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επιθυμεί μια συζήτηση για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΒΑ. Ακόμα επιθυμεί να διεξαχθεί μια συζήτηση για την κατάσταση αναφορικά με τους εργαζόμενους του Δήμου Πλατανιά. Έβδομο ζήτημα που αναφέρει είναι η έκδοση ψηφίσματος, σύμφωνα και με σχετικές ανακοινώσεις σωματείων που έχουν προηγηθεί, για την άδικη απόλυση εργαζόμενης από ξενοδοχειακή μονάδα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πλατανιά. Όγδοο σημαντικό ζήτημα θεωρεί τον νέο ΒΟΑΚ και την επιβολή διοδίων.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» τοποθετήθηκε επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, καταψηφίζοντας τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στο Συμβούλιο της «αμαρτωλής» Εταιρείας Λάκκων - Ομαλού και επισημαίνοντας, για μια ακόμα φορά, την απουσία στοιχείων για την εν λόγω εταιρεία, τη γενικότερη κατάστασή της και την όποια δραστηριότητά της. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επανέφερε την πάγια θέση της για Δημοτικούς Οργανισμούς που θα στηρίζουν στην πράξη τους κατοίκους του Δήμου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει συντεταγμένα την προσπάθειά της, τις επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και φυσικά θα φέρνει στην επικαιρότητα και στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα όσα ταλανίζουν τα χωριά, τασσόμενη πάντα στο πλευρό των Τοπικών Κοινοτήτων και των φορέων, που δικαίως διεκδικούν αποτελεσματικές λύσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook