Διαιτητικά μα νόστιμα χάρη στην πιπεριά, την ντομάτα και το μυρωδικό αυτά τα μπιφτεκάκια περιέχουν 210 θερμίδες και 60 γρ. πρωτεΐνης το καθένα.
Υλικά:
• 900 γρ. κιμάς γαλοπούλας
• 1 κρεμμύδι
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κουταλάκι μουστάρδα
• 1 αυγό
• 3-4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι, πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 4-5 ντοματίνια
• μπόλικος δυόσμος
Εκτέλεση:
1. Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το δυόσμο στο μπλέντερ ή το μούλτι.
Τα ανακατεύετε με τον κιμά γαλοπούλας. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το αυγό, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά.
2. Πλάθετε τον κιμά σε 9 μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές σε ψηστιέρα ή στο γκριλ -σε επίπεδο ταψί στρωμενο με αντικολλητικό χαρτί- 14′ από τη μια πλευρά και 10′ από την άλλη.
Συμβουλή: Για ακόμη πιο ζουμερά μπιφτεκάκια αντικαταστήστε τα ντοματίνια με 1 ή 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες.