Διαιτητικά μα νόστιμα χάρη στην πιπεριά, την ντομάτα και το μυρωδικό αυτά τα μπιφτεκάκια περιέχουν 210 θερμίδες και 60 γρ. πρωτεΐνης το καθένα. 

Υλικά: 

• 900 γρ. κιμάς γαλοπούλας 
• 1 κρεμμύδι 
• 1 πράσινη πιπεριά 
• 1 κουταλάκι μουστάρδα 
• 1 αυγό 
• 3-4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη 
• αλάτι, πιπέρι 
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
• 4-5 ντοματίνια 
• μπόλικος δυόσμος

Εκτέλεση: 

1. Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το δυόσμο στο μπλέντερ ή το μούλτι. 
Τα ανακατεύετε με τον κιμά γαλοπούλας. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το αυγό, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά. 

2. Πλάθετε τον κιμά σε 9 μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές σε ψηστιέρα ή στο γκριλ -σε επίπεδο ταψί στρωμενο με αντικολλητικό χαρτί- 14' από τη μια πλευρά και 10' από την άλλη. 

Συμβουλή: Για ακόμη πιο ζουμερά μπιφτεκάκια αντικαταστήστε τα ντοματίνια με 1 ή 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες.

Πηγή: icookgreek.com


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook