Σήμερα «Πάμε Σούδα» και την Κυριακή πεζοπορία στο φαράγγι του Κυκλάμινου

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 διοργανώνει σήμερα, 17/09/2021 και ώρα 16.00-19.00,  τη δράση «Πάμε Σούδα», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Περιφέρεια Κρήτης, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας.

Στο πλαίσιο της δράσης Θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις κανόε καγιάκ, κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας, SUP. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν με τη βοήθεια εκπαιδευτών να κάνουν βόλτα με σκάφη, καθώς επίσης θα υπάρχει δυνατότητα περιπάτου στον ποταμό Μορώνη.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021 διοργανώνει την Κυριακή 19/09/2021 πεζοπορία στο φαράγγι του Κυκλάμινου. Η πεζοπορία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χανίων.

Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν στις 9.00 από την οδό Τζανακάκη 90. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2821341686 καθημερινά έως τις 11.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

Πρόκειται για μία από τις  επτά νέες πεζοπορικές διαδρομές, που αναδεικνύονται μέσα από το δίκτυο Chania Trails, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, προβάλλοντας άγνωστα στοιχεία της κρητικής ενδοχώρας και επενδύοντας στον φυσικό πλούτο του τόπου για την ευημερία των πολιτών. Τα οφέλη, που αποκομίζει το σώμα και το πνεύμα από το περπάτημα είναι πραγματικά πολυάριθμα.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός ζωγραφικής, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, με τίτλο «Γίνε η φωνή μας!». Έως τις 08/10/2021 ο Δήμος Χανίων προσκαλεί τους μικρούς πολίτες της πόλης να συμμετάσχουν, αξιοποιώντας το σχετικό υλικό της WWF.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook