Πώς εντοπίστηκαν τρεις σάκοι με 50 κιλά κάνναβης – Ο μυστικός αστυνομικός με το ψευδώνυμο «Παύλος» τους προσέγγισε και ανέλαβε να μεταφέρει τα ναρκωτικά

Άγνωστες λεπτομέρειες από τη μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κιλκίς και τον τρόπο με τον οποίο ένας «μυστικός» αστυνομικος διείσδυσε σε «καρτέλ» ναρκωτικών από τα Σκόπια φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες όταν έφτασε στα αυτιά των έμπειρων αστυνομικών πως το μεγάλο κύκλωμα αναζητεί μεταφορέα για τεράστια ποσότητα χασις από τα Σκόπια στη Θεσσαλονίκη. «Αρχές Ιουνίου περιήλθαν στην υπηρεσια μας πληροφορίες ότι κύκλωμα από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας το οποίο δραστηριοποιείται στην κατοχή, εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης εντός της ελληνικής επικράτειας αναζητά μεταφορέα προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κάνναβης στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Ασφαλειας.

Τότε οι «μυστικοί» αστυνομικοί διείσδυσαν στο κύκλωμα και άφησαν να διαρρεύσει μέσω χρηστών ναρκωτικών πληροφορία πως «έχουμε άτομο για τη μεταφορά των ναρκωτικών». Έδωσαν μάλιστα και το όνομα «Παύλος» για το άτομο που μπορούσε να βοηθήσει το κύκλωμα στη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας. Οι διακινητές «τσίμπησαν» την πληροφορία και επικοινώνησαν μέσω Viber. Το μέλος του κυκλώματος συστήθηκε ως «…» και είπε στον μυστικό αστυνομικό που έφερε το όνομα «Παύλος» πως αναζητά μεταφορέα.

«Προσποιούμενος ο αστυνομικός της υπηρεσίας μας ότι μπορεί να μεταφέρει τα ναρκωτικά συστήθηκε με το όνομα Παύλος και εκείνος του ανέφερε ότι για να μπορέσουν να τον εμπιστευτούν έπρεπε πρώτα να κάνει μία δουλειά με λίγα κιλά ναρκωτικων τα οποία θα παραλάμβανε από χωριό έξω από το Κιλκίς», επισημαίνεται στη μεγάλη δικογραφία της υπόθεσης.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο «…» επικοινώνησε και πάλι με τον μυστικό αστυνομικό και του έδωσε το τηλεφωνο ενός Αλβανού ο οποίος επρόκειτο να παραλάβει στην Ελλάδα πάνω από 50 κιλά ναρκωτικά. Ο κατηγορούμενος για διακίνηση Αλβανός συστήθηκε ως «…» και είπε στον μυστικό αστυνομικό πως θα μεταφέρονταν τρεις σάκοι με 50 κιλά κάνναβης. Στις 11 Σεπτεμβρίου στο χωριό Σκρα κοντά στα σύνορα ο διακινητής «…» υπέδειξε στον αστυνομικό ένα μυστικό σημείο όπου βρήκε την ποσότητα.

Τότε ο μυστικός αστυνομικός επικοινώνησε και πάλι με τον Αλβανό «…» ο οποίος του είπε να τον συναντήσει σε καφετέρια στον Εύοσμο και να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Του είπε ακόμη πως θα του έδινε 3.000 ευρώ για τη μεταφορά. Όταν βρέθηκαν και ο «…» πήρε τον έναν σάκο με το χασίς εμφανίστηκαν άλλοι μυστικοί αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον κατηγορούμενο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ιωάννης Γλύκας και Αθανάσιος Αλεξοπουλος δήλωσαν ότι: «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι οι δικονομικες συνέπειες του σημερινής απολογίας του κατηγορουμένου θα επιβραβεύουν τις θέσεις του είμαστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι το Δικαστήριο θα κρίνει ότι οι ενεργειες των αστυνομικών οργάνων προκάλεσαν την παράβαση καθώς τίποτα δεν υποδεικνύει ότι χωρίς την επέμβαση τους αυτή θα είχε διαπραχθεί και ότι οι επίμαχες ενέργειες υπερβαίνουν εκείνες ενός μυστικού αστυνομικού και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προβοκάτσια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook