Ο Δήμος Πλατανιά, και το εργαστήριο ανανεώσιμων και βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων του πολυτεχνείου Κρήτης, προσκαλούν τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου στο ανοιχτό διαδραστικό εργαστήρι για τη βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα.

 Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 και τη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 18:00μ.μ-21:00μ.μ, έξω από το τουριστικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών για το σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο δήμο Πλατανιά και η ενεργός συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του οράματος και στο σχεδιασμό λύσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια και βελτιώνουν τις μετακινήσεις, και την ποιότητα ζωής μας!

Με ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό υλικό, το εργαστήρι θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας ώστε να οραματιστούμε την πόλη που θέλουμε να ζούμε, να εργαζόμαστε, να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε στο μέλλον, να συζητήσουμε προτάσεις για πιο ασφαλή, προσβάσιμη και φιλική προς όλους πόλη, με τη βοήθεια διαδραστικού χάρτη, να καταγράψουμε την εμπειρία και τις απόψεις για τις μετακινήσεις στην πόλη, μέσω online ερωτηματολογίου και να υπολογίσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των καθημερινών μας μετακινήσεων και να μάθουμε για επιλογές πιο φιλικές προς το περιβάλλον και το πορτοφόλι μας, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (mobile app).

Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πλατανιά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, που φέτος μετρά το 20ο έτος της, με σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.» και του ευρωπαϊκού έργου CIVITAS SUMP-PLUS[1], που υλοποιείται με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος δήμου Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης προσκαλεί τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής vα συμμετέχουν ενεργά στον Σχεδιασμό Βιώσιμης Κινητικότητας και να γίνουν συν-δημιουργοί του οράματος 

Επιθυμεί όπως δήλωσε: «Να αναδειχθεί η περιοχή ένα μέρος έμπνευσης τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της και ένας τόπος να θέλεις να ζεις και να δημιουργείς. Ο Πλατανιάς αλλάζει! Εσύ;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook