Για την τιμητική του συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού του Προγράμματος για την προστασία του περιβάλλοντος ‘Greenathon – Beyond Green Technologies

Τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Ρεθύμνης και Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ κ. Γιώργη Χ Μαρινάκη  απέστειλε  ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων καθ. Κωνσταντίνος  Αραβώσης,  για τη συμμετοχή του , ως μέλος της κριτικής επιτροπής,  στο διαγωνισμό καινοτομίας «Greenathon – Beyond Green Technologies», η οποία   πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  την π. Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Συγκεκριμένα, στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον κ.  Μαρινάκη ο Γ.Γ του ΥΠΕΝ, εξήρε «την αναλυτική και αμερόληπτη αξιολόγησή» του  Δημάρχου Ρεθύμνης, με την οποία «τίμησε  τη διοργάνωση  και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής».

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ,  παρακολούθησε και συμμετείχε στις δράσεις του καινοτόμου προγράμματος «Greenathon – Beyond Green Technologies» αποδεχόμενος της πρόσκληση του   Υπουργού  Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα και του Γ. Γ.  Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κ. Αραβώση, στη Θεσσαλονίκη.

Στις δράσεις περιλαμβάνονταν ένας διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, στον οποίο οι συμμετέχοντες   κλήθηκαν να προτείνουν λύσεις που αφορούσαν 6 θεματικές ενότητες:

  1. Προστασία και Αποκατάσταση Δασών
  2. Διαχείριση Υδάτων και Θαλάσσιας Ζωής
  3. Κλιματική Αλλαγή και Κυκλική Οικονομία
  4. Ενέργεια
  5. Αστική Βιωσιμότητα και Έξυπνες Πράσινες Πόλεις
  6. Ορυκτές Πρώτες Ύλες

Η ανταπόκριση ήταν υψηλή. Πάνω από 100 ομάδες επιστημόνων, δήλωσαν συμμετοχή, εξ αυτών έφτασαν στον τελικό οι 12 και,  κατόπιν αξιολόγησης,  από την κριτική επιτροπή στην οποία μετείχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, ανακηρύχθηκαν οι 3 νικήτριες ομάδες, στις οποίες απονεμήθηκαν  χρηματικά έπαθλα αξίας 7.500€  ενώ στους 12 φιναλίστ προσφέρθηκαν ισάριθμα ηλεκτρικά πατίνια από τους χορηγούς  της εκδήλωσης ( εταιρίες ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΕΟΑΝ)

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αξιολόγησε ως ιδιαίτερα θετική την εμπειρία της ενεργής συμμετοχής του στις δράσεις του συγκεκριμένου Προγράμματος, τόσο σε επίπεδο συνεργασίας με θεσμικούς και επιχειρηματικούς επιστημονικούς φορείς και ιδιώτες,  εξειδικευμένους σε θέματα ορθολογικής και αποτελεσματικής διαχείρισης θεμάτων που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής καινοτόμων προτάσεων και λύσεων που αντλούν από τη σύγχρονη τεχνολογία και από προηγμένες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook