Η Σερβία ήταν εξ αρχής φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 της Μάλτας και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες στον τελικό με την Ελλάδα (10-6).

Η Εθνική εφήβων με τον Χανιώτη Ηλία Μαχαίρα στην τεχνική ηγεσία και τρία καμάρια του ΝΟ Χανίων στη σύνθεσή της (Νικολαΐδης, Κανδανολέων, Σπάχιτς) κόντραρε στα ίσα μέχρι τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου τη Σερβία, αλλά στη συνέχεια “λύγισε”.

Καθοριστικό σημείο η αποβολή με αντικατάσταση του Τουρκομένη στα 02’25’’ πριν από το τέλος της 3ης περιόδου που έφερε έντονες διαμαρτυρίες και κίτρινη κάρτα στον Μαχαίρα. Η Σερβία με παίκτη παραπάνω έκανε το 5-4 με τον Μούσικιτς και εκμεταλλευόμενη τον εκνευρισμό στην ελληνική πλευρά άνοιξε τη διαφορά, φτάνοντας τελικά στην επικράτηση.

Η Ελλάδα πάλεψε στα ίσα το παιχνίδι και παρά το εις βάρος της 2-0 στο ξεκίνημα, μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ και να προηγηθεί με 3-2, αλλά η απάντηση ήταν σχεδόν άμεση για τους Σέρβους που προσπέρασαν με 4-3. Το τρίτο οκτάλεπτο έκλεισε στο 7-4, ενώ το τελικό σκορ ήταν 10-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-2

Σερβία: Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόιτς 1, Γκάιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάσεβιτς 1, Μπρεσάνσκι 3, Στάνιτς 1, Πάβλοβιτς, Βίριεβιτς.

Ελλάδα: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Σπάχιτς, Ιγνατιάδης 1, Αλειφτίρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook