Δεν αρκεί μόνο η ενυδάτωση για να έχεις υπέροχη και απαλή επιδερμίδα! Χρειάζεται και η απολέπιση.

Θα σου μιλήσω για μένα! Ένα από τα βασικά κομμάτια της ρουτίνας ομορφιάς μου είναι η καθημερινή ενυδάτωση προσώπου και σώματος. Μου αρέσει- ειδικά στο σώμα- να απλώνω μοσχομυριστές κρέμες που… με κάνουν να νιώθω όμορφη και φρέσκια.

Ένα από τα πράγματα που ξεχνάω, αμελώ ή και βαριέμαι να κάνω (το λέω, δεν ντρέπομαι) είναι η απολέπιση στο σώμα. Το πάω γύρω-γύρω, αλλά τις περισσότερες φορές κάπως ξεφεύγω και η αλήθεια είναι πως το μετανιώνω.

Γιατί η απολέπιση- θέλω να ξέρεις- είναι ένα βασικό beauty τελετουργικό, ώστε να έχεις υγιές, λαμπερό και άκρως ενυδατωμένο δέρμα.

Αποφάσισα, λοιπόν, σήμερα -με την έναρξη της εβδομάδας- να κάνω body scrub και να το φτιάξω και μόνη μου. Γιατί, λοιπόν, είπα, να μη μοιραστώ και με άλλους τη δική μου συνταγή; Έλα μαζί μου…

Η συνταγή για το DIY scrub σώματος

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δικό σου απολεπιστικό σώματος είναι τα εξής:

1 κούπα καστανή ζάχαρη

Μισή κούπα λάδι καρύδας

1/3 κούπας αμυγδαλέλαιο

2 κ.γλ. κακάο σε σκόνη

Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου της προτίμησής σου (προαιρετικά)

Πώς θα το κάνεις

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει το λάδι καρύδας να είναι ρευστό, οπότε -αν είναι παγωμένο- βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα.

Έπειτα, ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και… το scrub σου είναι έτοιμο για χρήση.

Μπες στο μπάνιο, ρίξε λίγο νερό στο σώμα σου και πάρε με τα δάχτυλά σου μια ποσότητα scrub. Άρχισε να το απλώνεις σε όλο το κορμί σου κάνοντας συγχρόνως μασάζ με κυκλικές και απαλές κινήσεις.

Ξέπλυνε και… είσαι πανέτοιμη με μια super duper επιδερμίδα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook