Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 85η  Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας μας.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάχθηκε η έκθεση, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης καταγράφηκε  σημαντική επισκεψιμότητα καθ’ όλη την διάρκεια της. 

Στο Περίπτερο συμμετείχαν προβάλλοντας τα προϊόντα τους στο κοινό της Έκθεσης,  δύο επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου.  Η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, «ΕΥΟΣΜΟΣ Α.Ε.»  https://www.evosmos-sa.gr/, με έδρα την Επισκοπή Ρεθύμνης, η οποία εκθέτει extra παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές και η επιχείρηση ποτοποιίας του κ. Ζαχαρία Παραγιουδάκη  «Σπιτικό Μεράκι»  https://spitikomeraki.gr/ , με έδρα το Πέραμα Μυλοποτάμου, η οποία εκθέτει αλκοολούχα ποτά με βάση την Κρητική Τσικουδιά.

Η συμμετοχή των παραπάνω επιχειρήσεων κατέστη δυνατή   μετά από σχετικές ενέργειες του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), και υλοποιήθηκε με  επιδότηση του κόστους εκμίσθωσης τους, με γνώμονα  τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του Ρεθύμνου μέσω της προβολής προϊόντων του τόπου μας. Στη φετινή Έκθεση συμμετείχαν συνολικά  42 Ελληνικά Επιμελητήρια με περισσότερες από 300 επιχειρήσεις- μέλη τους, δείγμα της δυναμικής και του σημαίνοντα ρόλου που συνεχίζει αυτή να έχει στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, με την προσδοκία ότι η φετινή ΔΕΘ μπορεί να είναι η απαρχή μίας νέας εποχής για την επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ).

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης  κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο  Α’ Αντιπρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Μανώλης Ψαρουδάκης , ο Γενικός Γραμματέας κ.  Ευάγγελος Μανιουδάκης , και το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Νικόλαος Ρεϊζάκης, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο συμμετέχοντας  στις εργασίες της ΚΕΕ. Η αντιπροσωπεία της Διοίκησης πραγματοποίησε σειρά επαφών με ανώτατα στελέχη φορέων της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης με κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία και την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της παρουσίας της στη ΔΕΘ, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο Παπαθανάση, όπου και παρουσιάστηκαν  οι προβληματισμοί της  επί των σημαντικότερων θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του Ρεθύμνου στην τρέχουσα χρονική συγκυρία.

Η 85η ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία από 11 έως και 19 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης , ενώ ήταν η πρώτη μεγάλη Έκθεση που διοργανώθηκε στην Ευρώπη το 2021, θέτοντας τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες διοργανώσεις. Θεματικά, η Έκθεση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα  με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας μας, μέσα και από τη δυναμική παρουσία του συνόλου των Περιφερειών της.

Παράλληλα με την Έκθεση, διοργανώθηκε και το Thessaloniki Helexpo Forum, η θεσμοθετημένη πλέον πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας, που  υλοποιήθηκε  στα πλαίσια της ΔΕΘ από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook