Μετά από μια ουσιαστικά χαμένη περσινή σχολική χρονιά και αφού είδαμε και πάθαμε για να πραγματοποιηθεί κανονικά η φετινή σχολική χρονιά, πριν καλά – καλά ξεκινήσει, κάποιοι θυμήθηκαν την «μόδα» των καταλήψεων.

Καταλήψεις, που  – να θυμηθούμε – έγιναν «μόδα» προκειμένου να μην γίνεται δυνατή η καταχώρηση απουσιών, ασχέτως με το αν συμφωνούσε η πλειοψηφία των μαθητών ή όχι.

Μόνο που τα παιδιά ξέχασαν πως από πέρυσι έχουν αλλάξει ριζικά κάποια πράγματα στην εκπαιδευτική διαδικασία με την εφαρμογή της  τηλεκπαίδευσης.

Έτσι βάση του Νόμου που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, εάν σε ένα σχολείο γίνει κατάληψη τότε για το συγκεκριμένο σχολείο ενεργοποιείται η πλατφόρμα Webbex και ξεκινά η τηλεκπαίδευση με απουσίες για όσους δεν παρακολουθούν.

Επί του πρακτέου και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η τηλεκπαίδευση ενεργοποιήθηκε για το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, κάποιοι μαθητές του οποίου προχώρησαν σε κατάληψη το πρωί, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί από την Τρίτη και για το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων και το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου μαθητές των οποίων έβαλαν λουκέτα στις πόρτες.

Σε ότι αφορά στα αιτήματα, τα βασικά είναι να μην φορούν μάσκες συνεχώς, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών στα τμήματα κλπ.

Άλλωστε πάντα υπήρχαν αφορμές για να μπουν λουκέτα χωρίς να μπαίνουν απουσίες, μόνο που τώρα η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για χάσιμο μαθημάτων για μια ακόμη χρονιά.

Και όσοι μαθητές θέλουν μπορούν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, ενώ οι υπόλοιποι να επιβαρυνθούν με απουσίες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook