Προανήγγειλε συλλήψεις για τα περιστατικά που καταγράφονται στα σχολεία τις τελευταίες μέρες

Αυστηρότερη αντιμετώπιση των αρνητών γονέων που τις τελευταίες ημέρες εισβάλλουν στα σχολεία και καταθέτουν μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών και διευθυντών, προαναγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν πρέπει να επιδείξουμε καμία απολύτως ανοχή. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος» είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ερωτηθείς για τα περιστατικά γονέων  που εισβάλλουν στα σχολεία των παιδιών τους και απαιτούν αυτά να μπουν στις τάξεις χωρίς τεστ και μάσκες.

«Αυτή η λογική του “εγώ ξέρω καλύτερα από όλους και έχω μία συγκεκριμένη συμπεριφορά που την επιβάλλω σε όλους” και μάλιστα βάζοντας σε κίνδυνο καθηγητές και μαθητές δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες. Η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Όποιος επιχειρήσει κάτι ανάλογο, θα έρθει αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες που επιφέρει η πράξη του» τόνισε ερωτηθείς για το αν θα γίνουν συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Πύργος: Γονείς αρνητές μήνυσαν εκπαιδευτικούς για εσχάτη προδοσία και βασανισμό

Γονείς σε δύο σχολεία του Πύργου, όπως αναφέρει το patrisnews.com, πήγαν τα παιδιά τους για μάθημα, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό. Οι διευθυντές των σχολείων, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν άφησαν τα παιδιά να μπουν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα οι γονείς να αντιδράσουν και μάλιστα αυτοί του μαθητή νηπιαγωγείου να καταθέσουν μήνυση κατά του εκπαιδευτικού.

Αντωνία Μπρη: Κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς για εσχάτη προδοσία και βασανισμό

Για τις μηνύσεις τριών -τελικά- εκπαιδευτικών μίλησε στο Open η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου και ανέφερε ότι οι γονείς αρνητές τους κατηγορούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτη προδοσία και βασανισμό.

«Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε» στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

«Το επιχείρημά τους ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook