Κοντά στους 3 τόνους βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτια

Ινδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν σχεδόν τρεις τόνους ηρωίνης που προερχόταν από το Αφγανιστάν και η αξία της υπολογίζεται σε 200 δισεκατομμύρια ρουπίες (2,31 δισ. ευρώ).

Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο παράνομος προμηθευτής οπίου, όμως αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι ισλαμιστές Ταλιμπάν έχουν δηλώσει πως σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το εμπόριο ναρκωτικών, χωρίς να κάνουν γνωστές λεπτομέρειες για το πώς θα το πράξουν.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την κατάσχεση των ναρκωτικών και οι έρευνες συνεχίζονται, δήλωσε αξιωματούχος στην Γκουτζαράτ, ζητώντας να μην κατονομαστεί διότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια.

Η κορυφαία ινδική υπηρεσία κατά του λαθρεμπορίου (Directorate of Revenue Intelligence, DRI) κατέσχεσε στις 15 Σεπτεμβρίου δύο κοντέινερ στο λιμάνι Μούντρα της Γκουτζαράτ αφού έλαβε την πληροφορία ότι περιείχαν ναρκωτικά, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων είχε γίνει από μια εταιρεία στη νότια παραλιακή πόλη Βιτζαγιαουάντα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Οι έρευνες που διεξάγονται έχουν μέχρι στιγμής αποκαλύψει την εμπλοκή αφγανών υπηκόων, οι οποίοι ερευνώνται».

Αξιωματούχοι της DRI αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Τα ναρκωτικά κατευθύνονταν στο Δελχί και οι δύο συλληφθέντες είχαν ζητήσει να τους χορηγηθεί άδεια εισαγωγών-εξαγωγών αναφέροντας ως βάση τους μια διεύθυνση κατοικίας στη Βιτζαγιαουάντα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας 

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook