Οι διανομείς γνωστής πλατφόρμας online delivery πραγματοποίησαν σήμερα στα Χανιά στάση εργασίας και μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλεις.

Αιτία των κινητοποιήσεων τους στάθηκε μήνυμα SMS που έλαβαν στο κινητό τους την περασμένη Πέμπτη 115 διανομείς της εταιρίας και αφορούσε στην ανανέωση της σύμβασης τους.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των διανομέων το μεσημέρι της Τέταρτης στη πλατεία της Δημοτικής αγοράς προχωρώντας στη συνέχεια σε στάση εργασίας το μεσημέρι  από τις 12.00 έως τις 16.00 και την Παρασκευή (24/9) θα πραγματοποιηθεί απεργία.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του σωματείου διανομέων Χανίων, Γιώργος Εμμανουηλίδης, θέλησε να τονίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ανέφερε κάποιες λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των διανομέων. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στα Χανιά η εταιρία απασχολεί 70 άτομα ενώ σε όλη την χώρα υπολογίζονται πάνω από 200 άτομα. Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι συνθήκες εργασίας των διανομέων θα πρέπει να αλλάξουν και να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια, ο συνεχής φόβος της απόλυσης ή μιας κακής αξιολόγησης από τον πελάτη και θα πρέπει το επάγγελμα των διανομέων να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ακόμη τόνισε την ανάγκη για την δημιουργία κάποιου χώρο στέγασης όπου θα είναι διαθέσιμος όση ώρα περιμένουν για να μεταφέρουν παραγγελίες. Τέλος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι θα πρέπει οι συμβάσεις που υπογράφονται να είναι συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στη συγκέντρωση συμπαραστάθηκε και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλαράκης. Σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το εργατικό κέντρο βρίσκεται στο πλευρών των διανομέων της εταιρίας e –food. Ακόμη τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας όλων των διανομέων. Ακόμη ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα προστασίας για τους διανομείς, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους και να εργάζονται το προβλεπόμενο ωράριο και όχι εξαντλητικά ωράρια και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν για τους διανομείς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook