Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέζησε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου του τραυματίστηκε και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η επίθεση κατά του Σερί Σεφίρ, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/9) κοντά στο χωριό Λεσνίκι έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο.  

Το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώτου προεδρικού συμβούλου Σερί Σεφίρ. Η αστυνομία ανέφερε ότι περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο του. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων σημειώνει ότι ξεκίνησε αστυνομική έρευνα για το περιστατικό. 

«Πυροβολισμοί ερίφθησαν εναντίον του Σεφίρ. Τρεις σφαίρες χτύπησαν τον οδηγό, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Ο Σεφίρ είναι ζωντανός, δεν τραυματίστηκε» ανέφερε πηγή, μιλώντας στην εφημερίδα Strana.UA. 

«Σήμερα, περίπου στις 10:00, ερίφθησαν πυρά εναντίον του αυτοκινήτου του Πρώτου Προεδρικού Συμβούλου κοντά στο χωριό Λεσνίκι. Περισσότερες από δέκα σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο. Ο οδηγός τραυματίστηκε», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook