Ο δράστης καταδικάστηκε ερήμην του και επιβλήθηκαν σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα

Μία υπόθεση αισχρού bullying σε βάρος τριών αδελφών στη Ρόδο μέσω διαδικτύου και social media βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Δημοκρατικής», ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε τις τρεις αδερφές μιας οικογένειας στη Ρόδο, οι οποίες τον κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Φέρεται να έστελνε υβριστικά και σεξιστικά σχόλια ή μηνύματα στο Instagram αλλά και στο e-mail των κοριτσιών ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία, δημιούργησε και ψεύτικο προφίλ με το όνομα και τη φωτογραφία σε δύο από τα κορίτσια. Φέρεται να υπέκλεψε φωτογραφικό υλικό της μίας αδελφής και να την απειλούσε ενώ καταγγέλθηκε μέχρι και για πρόκληση επικίνδυνων φθορών σε αυτοκίνητά τους.

Καταγγέλθηκε ακόμη ότι υπέκλεψε και έκανε χρήση φωτογραφικού τους υλικού το οποίο διακίνησε με αισχρά σχόλια, ότι απειλούσε πως είχε αφαιρέσει όλα τα προσωπικά τους στοιχεία από το cloud τους και ότι απειλούσε και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν οι γονείς και οι τρεις κόρες της οικογένειας, καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του απαγόρευσε να προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των είκοσι μέτρων την κατοικία των κοριτσιών. Τον υποχρεώνει επίσης να παραλείπει στο μέλλον κάθε παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς τους, με εξυβρίσεις, απειλές, επιθέσεις λόγω και έργω, παρενοχλήσεις αυτών με οποιοδήποτε τρόπο, όπως ενδεικτικά μέσω μηνυμάτων (γραπτών ή προφορικών) σε κινητό τηλέφωνο ή μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω τρίτων ή με άλλο τρόπο, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και υπό τον όρο συζήτησης αυτής.

Απειλεί μάλιστα σε βάρος του χρηματική ποινή 500 ευρώ, για κάθε παραβίαση των προαναφερομένων διατάξεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook