Ένας ζωγράφος ζωγράφισε μια κοπέλα που χόρευε κρητικά χωρίς η ίδια να το γνωρίζει και τον συνάντησε χρόνια μετά στα Χανιά

Ο ζωγράφος συναντήθηκε χθες στα Χανιά με την κοπέλα που είχε ζωγραφίσει χωρίς οι δυο τους να έχουν συναντηθεί ποτέ πριν.

Η απίθανη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ. Όλα άρχισαν όταν πριν από κάποια χρόνια ο ζωγράφος Γιάννης Νικηφοράκης βρήκε στο διαδίκτυο μια εικόνα που δυο κοπέλες που χόρευαν ντυμένες με την κρητική παραδοσιακή στολή και τις ζωγράφισε. Η μια από αυτές τις κοπέλες ήταν η Ελένη που ζει στην Αμερική.

Πριν από 5 χρόνια ένας φίλος της Ελένης που είχε επισκεφθεί την Κρήτη την παίρνει τηλέφωνο και την ενημέρωνει ότι σε ένα κατάστημα πώλησης έργων τέχνη είδε έναν πίνακα που ακεικόνιζε εκείνη με μια άλλη κοπέλα να χορεύουν κρητικά.

Μάλιστα ένα χρόνο μετά και η ιδια η Ελένη που επισκέφθηκε τα Χανιά βρήκε τον πίνακα στο κατάστημα.

Όμως αυτό που δεν περίμενε, κατά τη φετινή της επίσκεψη στα Χανιά ήταν μέσα από μια ευτυχή γι’ αυτούς σύμπτωση να γνωρίσει και τον ίδιο τον καλλιτέχνη που τη ζωγράφισε και να συστηθούν μέσα σε θερμό κλίμα.

Μάλιστα δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν και μαζί, όπως φαίνεται στην ανάρτηση του John Saltas που εξιστορεί αυτή την ιδιαίτερη ιστορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook