Αντώνης Ροκάκης: «Τουριστικός και Αγροδιατροφικός κλάδος: το νερό, αειφόρος γέφυρα ανάπτυξης».

Το Επιμελητήριο Χανίων, στρατηγικά προσανατολισμένο στην αειφόρο ανάπτυξη, συνεισφέρει ενεργά στο «2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό» (2nd International Water Forum), το οποίο διοργανώνει στο Ηράκλειο το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ΕΚ.Ε.ΠΕΚ του Πάντειου Πανεπιστημίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου και έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι εργασίες του 2ου Φόρουμ επικεντρώνονται στην ποιότητα του πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην ανθρώπινη υγεία και τη ζωή γενικότερα στις χώρες της Μεσογείου.

Σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, εκπροσωπώντας την επιχειρηματική κοινότητα, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του με θέμα: «Τουριστικός και Αγροδιατροφικός κλάδος: το νερό, αειφόρος γέφυρα ανάπτυξης» τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στο Επιμελητήριο Χανίων, ήδη εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας ισχυρής αειφόρου γέφυρας, η οποία θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση μεταξύ των δύο στρατηγικών πυλώνων ανάπτυξης της Οικονομίας μας, δηλαδή του Τουρισμού και του Αγροδιατροφικού κλάδου, με επίκεντρο την προστασία και ανάδειξη των πλούσιων και υψηλής ποιότητας φυσικών πόρων του τόπου μας, ανάμεσά τους και το νερό.  Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, απαιτείται η δημιουργία ενός νέου ολοκληρωμένου εθνικού και περιφερειακού στρατηγικού σχεδίου αειφόρου ανάπτυξης. Με δημιουργικούς άξονες την Καινοτομία και την Εκπαίδευση, απαιτείται ευρύς και δομημένος διάλογος στη βάση των νέων ανατρεπτικών δεδομένων στην παγκόσμια Οικονομία, το Περιβάλλον, το Εμπόριο & τη Διατροφή. Σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ δημιουργούν αισιοδοξία για το βιώσιμο Μέλλον της χώρας και του νησιού μας. Στον τόπο μας δυστυχώς, οι δεσμοί μεταξύ Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Κοινωνίας είναι ακόμα αδύναμοι. Αποτελεί προτεραιότητα, ζωής και ελπίδας να τους ενδυναμώσουμε. Για την προκοπή της πατρίδας μας, για το μέλλον των παιδιών μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook