Η ανακοίνωση των δικηγόρων τους, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Γιώργου Φραντζεσκάκη

Οι δικηγόροι των δυο ιερέων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης σε βάρος των πελατών τους. Θυμίζουμε ότι οι δυο ιερείς εξετάζονται για εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού ενός 19χρονου νεαρού άνδρα στον Πλατανιά. 

Οι συνήγοροί τους στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι οι «δυο ιερείς εφιστούν την προσοχή σε κάθε συκοφάντη» τονίζοντας ότι η «δεδομένη μεγαλοψυχία τους δεν θα είναι ικανή να δεχθεί την οποιαδήποτε συγνώμη, που σύντομα γονυπετείς θα εκλιπαρούν οι συκοφάντες».

Αναλυτικά η δήλωση των δυο δικηγόρων Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Γιώργου Φραντζεσκάκη:

«Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν οι αθλιότητες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σε βάρος των δύο ιερωμένων πελατών μας. Ντροπή για την ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης αλλά και θλίψη για την ελαφρότητα με την οποία υιοθετούνται και αναπαράγονται όσα τεχνηέντως και κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας, συστηματικά διαρρέουν. 

Επειδή η κοινωνική ευαισθησία γύρω από το θέμα που οι κουκουλοφόροι συκοφάντες έχουν σκηνοθετήσει, είναι δικαιολογημένα πολύ μεγάλη, είμαστε υποχρεωμένοι για ενημέρωση των πολιτών να κάνουμε γνωστό ότι: 

1) Η σχετική έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτηση των δύο ιερέων προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές των Χανίων, με την οποία ζητούν την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης. 

2) Η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης . Επομένως οι πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί πιθανής προσωρινής κράτησης και περιοριστικών όρων των πελατών μας μόνο ως ανοησίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. 

3) Ήδη για όσα συκοφαντικά και κακόβουλα διαδίδονται έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνων. 

Τέλος οι δύο ιερείς εφιστούν την προσοχή σε κάθε συκοφάντη που συνεχίζει να λασπολογεί. Η ιδιότητά τους επιβάλλει την συγχώρηση. Εν προκειμένου όμως έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψη και προ πάντων η ιεροσύνη τους σε τέτοιο βαθμό, που η δεδομένη μεγαλοψυχία τους δεν θα είναι ικανή να δεχθεί την οποιαδήποτε συγνώμη, που σύντομα γονυπετείς θα εκλιπαρούν οι συκοφάντες. 

Θα γελάσει όποιος γελάσει τελευταίος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook