Εκπληκτικές οι φωτογραφίες της Ειρήνης Καλαιτζάκη

Τυχεροί όλοι όσοι ήταν κοντά σε παραλιακή περιοχή ανατολικά των Χανίων νωρίς το πρωί, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον σχηματισμό τεσσάρων υδροστροβίλων.

Μεταξύ αυτών και η εκπαιδευτικός – φωτογράφος Ειρήνη Καλαιτζάκη, η οποία «συνέλαβε» με την φωτογραφική της μηχανή, εικόνες απίστευτης ομορφιάς.

Στην ανάρτηση που έκανε στο προφιλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κα Καλαιτζάκη αναφέρει:

«Όσοι Χανιώτες το σημερινό πρωινό, γύρω στις 8.00, έριξαν το βλέμμα τους προς το Κρητικό πέλαγος και ανατολικά του κόλπου της Σούδας, εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία  4 υδροστροβίλων που χόρευαν για πολλή ώρα αντάμα με την καταιγίδα.

Τα χρώματα της ανατολής σε συνδυασμό με την σπανιότητα του φαινομένου δημιουργούσαν ένα τοπίο απόκοσμο όσο και εντυπωσιακό. 

Οι υδροστρόβιλοι είναι γνωστοί και ως υδροσίφωνες μετακινούνται αργά και δεν είναι τόσο καταστροφικοί όσο οι ανεμοστρόβιλοι. 

Ξεπροβάλλουν κάτω από καταιγιδοφόρα νέφη και ενώνουν ουρανό και θάλασσα. Στην πραγματικότητα είναι κινούμενος αέρας που στροβιλίζεται κι αυτός ο στροβιλισμός δημιουργείται εξ’ αιτίας της ατμοσφαιρικής αστάθειας που επικρατεί.»

Φωτο: Ειρήνη Καλαιτζάκη

Φωτο: Ειρήνη Καλαιτζάκη

Φωτο: Ειρήνη Καλαιτζάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook