Δεν ησυχάζει ο Εγκέλαδος στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας  - Τι λέει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης

Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και Αρχανών στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στις 4:24 το πρωί.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν σε απόσταση 21 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Το εστιακό του βάθος ήταν δύο χιλιόμετρα, ενώ και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η ανάρτηση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη

Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα Κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού Που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος. 

Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα το οποίο και αυτό παρακολουθούμε. 

Είμαι σε επικοινωνία τόσο με το δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με το δήμαρχο Ηράκλειο ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση βέβαια στην περιοχή που αυτή την περίοδο είναι σε διέγερση.

Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγεται τα παλιά Πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook