Επαγγελματίας παλαιστής και μοντέλο, μέλος του World Wrestling Entertainment (WWE, πρώην WWF), εξώφυλλο στο «Playboy» τον Απρίλιο του 2008, τραγουδίστρια, στιχουργός και σχεδιάστρια.

Ξεκίνησε την καριέρα της με συνεντεύξεις backstage για αγώνες μποξ του WWE, όμως δεν άργησε να περάσει και μέσα στο ρινγκ με πολλές επιτυχίες.

\"\"

«Είμαι μισή Ελληνίδα από την πλευρά του πατέρα μου. Ο παππούς και η γιαγιά μου είναι από τη Σπάρτη, γι’ αυτό είμαι καλή στις πολεμικές τέχνες» λέει με καμάρι η Μαρία-Λουίζα Κανέλλις, όπως δημοσιεύει η Espresso της Κυριακής.

Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1982 στο Ιλινόις. Εχει δύο μικρότερα αδέλφια, τον Bill και την Janny. Η Μαρία Κανέλλις από παιδί αγαπούσε τον αθλητισμό και δηλώνει ότι όπλο και κινητήρια δύναμή της είναι το πάθος: «Αυτή η μαγική λέξη».

\"\"

Με πάθος όμως την ακολουθούν από το «Maria fan club» και στην Ελλάδα: «Νιώθω απίστευτα περήφανη για την καταγωγή μου» μας λέει. «Πάντα με συγκινούσε κάθε αναφορά στην Ελλάδα. Αναμφισβήτητα έχω μέσα μου το πνεύμα του μαχητή. Ηρθα στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς μου πριν από μερικά χρόνια για την 25η επέτειο του γάμου τους. Ξετρελάθηκα. Είναι υπέροχα. Πήγα στη Σπάρτη, την Αθήνα και τη Μύκονο. Ενιωσα σαν να γυρίζω σπίτι μου. Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα».

\"\"

Λυπάται που δεν μιλάει ελληνικά και απολογείται γι’ αυτό: «Ηθελα και θέλω πάρα πολύ να μάθω τη γλώσσα. Είναι ταυτόχρονα δύσκολη και υπέροχη. Ο πατέρας μου όμως εργαζόταν πολλές ώρες και δεν πρόλαβε να μου τη μάθει. Επιθυμώ όμως πολύ να μιλάω ελληνικά. Ξέρω μόνο να λέω “γεια σας”».

\"\"

ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΝΓΚ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ

Οσον αφορά το ρινγκ, η Μαρία έμαθε πολλά, όπως λέει, δίπλα στην επίσης Ελληνίδα Trish Stratus και τη Lita. «Η Trish με βοήθησε και πήρα πολλά στοιχεία από αυτήν. Εμαθα και από άλλες ντίβες όμως, όπως η Mickie James. Πάνω στο ρινγκ πάντα ρισκάρεις τη σωματική σου ακεραιότητα. Μπορεί να τραυματιστείς όσες δυνατότητες και να έχεις, όσα χρόνια και να έχεις εξασκηθεί».

\"\"

Στις 18 Φεβρουαρίου 2008 η Μαρία νίκησε την Μπεθ Φίνιξ, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να είναι στο εξώφυλλο του «Playboy». Λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στην 53η θέση της λίστας των πιο σέξι αθλητριών, σύμφωνα με το ανδρικό περιοδικό «FHM».

\"\"

Συμμετείχε στο «King of the Cage» στο Ρίνο της Νεβάδα. Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφόρησε άρωμα με την υπογραφή της και ένα DVD με τίτλο «Maria\’s B Movie Mayhem», ενώ θα συμμετέχει στην ταινία «Manos: The Search for Valley Lodge», που θα προβληθεί το 2013 στις αίθουσες και πρόκειται να αγαπηθεί όσο και η προηγούμενη, «Manos: The Hands of Fate», από τους λάτρεις του σπορ.

\"\"

Η φωτογράφιση στο «Playboy» ανέδειξε στο έπακρο τα σωματικά προσόντα της. Η Μαρία μάλιστα περίμενε να μεγαλώσει και η αδελφή της για να την τολμήσει. Σήμερα, δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε καθόλου για αυτήν την απόφαση: «Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ντρέπεται για το σώμα της. Ολες οι γυναίκες είναι ξεχωριστές. Ηταν ένα όνειρο για εμένα και μου ανέβασε πολύ την αυτοπεποίθηση. Απλώς φορούσα λιγότερα ρούχα από όσο είχα φανταστεί στο παρελθόν! Οταν ήρθα στην επαγγελματική πάλη (WWE) σε ηλικία 22 ετών, μπήκα τρομαγμένη. Τώρα αισθάνομαι ωραία».

Η Μαρία Κανέλλις είναι μία από τις πιο διάσημες μορφές του WWE. Και μόνον η παρουσία της στις βάσεις της Αμερικής στο Ιράκ τον Δεκέμβριο του 2007 ήταν αρκετή για να εμψυχώσει τους φαντάρους των ΗΠΑ.

\"\"

Οσο για την προσωπική της ζωή, η Μαρία το ξεκαθαρίζει ευθέως: «Είμαι χαρούμενη τώρα, καθώς αφοσιώνομαι στην καριέρα μου. Η οικογένεια και οι σχέσεις έρχονται πρώτα, όμως νομίζω ότι πρέπει να είσαι η ίδια ευτυχισμένη για να κάνεις και τον άλλο ευτυχισμένο. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω τη δουλειά μου για έναν άνδρα. Ποτέ. Δεν μπορώ να κάνω αυτήν την επιλογή».

Τραγουδάει, σχεδιάζει και φιλοσοφεί

Η Μαρία Κανέλλις έχει κάνει και τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία, καθώς έχει κυκλοφορήσει τραγούδια από την προσωπική δουλειά της, ενώ, όπως λέει, δεν θα έλεγε όχι σε μία πρόταση να συμμετάσχει σε κάποια ταινία. Τον ελεύθερο χρόνο της τον περνάει στο «νησί του καναπέ, στο σαλόνι μου. Εκεί χαλαρώνω και βλέπω ταινίες. Επίσης, σχεδιάζω τα δικά μου ρούχα, ράβω και βρίσκομαι με την οικογένεια μου.

\"\"

»Το συναρπαστικό με τη ζωή είναι ότι δεν ξέρεις ποτέ τι πρόκειται να γίνει. Μερικές φορές πετυχαίνεις, άλλες αποτυγχάνεις, αλλά στο τέλος μαθαίνεις. Για μένα η μάθηση ήταν το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή μου. Κάθε είδος μάθησης. Η ανάγνωση ενός βιβλίου, το να είσαι σε μια σχολική τάξη, το να προσπαθείς να μαγειρέψεις. Το να μάθω να παλεύω, αν και ήταν δύσκολο και επίπονο, με αντάμειψε. Το να μάθω να είμαι η θεία της τρίχρονης ανιψιάς μου με εμπνέει. Το να ενεργείς ως μέντορας και να απευθύνεσαι στους φίλους, τους γονείς και στα αδέρφια σου είναι θαυμάσιο και βοηθάει. Αλλά το μόνο πράγμα που θα σε κάνει να αλλάξεις είναι να βιώνεις και να μαθαίνεις εσύ ο ίδιος.

»Κάνουμε λάθη και αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προχωρείς μπροστά. Μη στέκεσαι στα πράγματα τα οποία δεν μπορείς να αλλάξεις. Είμαστε όλοι ξεχωριστοί και έχουμε τα δικά μας ατού. Βρες πού είσαι δυνατός. Ψάξε γι’ αυτό και θα σε βοηθήσει να βρεις την αληθινή ευτυχία».

(ESPRESSΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook