Η εκδήλωση θα έχει τίτλο κληρονομιά ανοιχτή σε όλους! (Heritage All Inclusive!)

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης. Σκοπός του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς τον πλούτο και την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέρα από τα σύνορα αυτής, να ενημερώσει το κοινό και τις αρχές για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών, καθώς και να καλέσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Το 2021, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι αφιερωμένες στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους  (Heritage: All Inclusive)».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον εορτασμό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου προσεγγίζει την πολυπληθή ινδική κοινότητα της πόλης, διοργανώνοντας την παρακάτω δράση: Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, μέλη του Συλλόγου της Ινδικής Κοινότητας Ρεθύμνου θα ξεναγηθούν στον χώρο της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, που στεγάζεται στον ενετικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου.

Παράλληλα, στον ανοικτό χώρο του εγκάρσιου κλίτους και των παρεκκλησίων του Αγίου Φραγκίσκου, θα διοργανωθεί φωτογραφική έκθεση, καθώς και γευσιγνωσία ινδικής κουζίνας, προσφορά του Συλλόγου Ινδικής Κοινότητας Ρεθύμνου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για την Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους του Κράτους είναι ελεύθερη για το κοινό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook