Στον 53χρονο Τούρκο  καπετάνιο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 2.150.000 ευρώ

Βαριά ποινή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης στον καπετάνιο του ιστιοφόρου σκάφους το οποίο στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 εντοπίστηκε να μεταφέρει στα νότια των Χανίων δεκάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 453 ετών στον 53χρονο καπετάνιο τουρκικής υπηκοότητας, για μεταφορά από το εξωτερικό υπηκόων τρίτης χώρας που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει η neakriti.gr ο καταδικασθείς τελικά θα εκτίσει στην φυλακή τα 20 έτη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την εν λόγω ποινή, στον 53χρονο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 2.150.000 ευρώ!

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου κάθισαν άλλοι δύο άνδρες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κακουργηματικές κατηγορίες. Πρόκειται για έναν 33χρονο Τούρκο κι έναν 28χρονο Ιρακινό. 

Οι δυο τους καταδικάστηκαν, πάντως, για παράνομη είσοδο στη χώρα, με το δικαστήριο να επιβάλει στον κάθε έναν εξ αυτών ποινή φυλάκισης ενός έτους και 8 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξαν τρεις περιπτώσεις με αφίξεις μεταναστών με πλοιάρια στα νότια των Χανίων.

Ένα σκάφος είχε εντοπιστεί αρχές του μήνα στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, στα μέσα του μήνα ένα άλλο σκάφος είχε καταπλεύσει στην Γαύδο και στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ένα ακόμη πλοιάριο με μετανάστες είχε εντοπιστεί στον Φοίνικα Σφακίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook